Rôzne Správy

Niektoré mestské časti dostanú sponzorský dar od developera

Šesť bratislavských mestských častí si prerozdelí sumu 300-tisíc eur, ktorú dostali od developera.

Ilustračný obrázok k článku Niektoré mestské časti dostanú sponzorský dar od developera
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Ide o finančnú pomoc od spoločnosti J&T Real Estate pre lokality, s ktorými sú spojené jej investičné zámery. Dar sa rozdelí medzi Staré Mesto, Nové Mesto, Petržalku, Ružinov, Karlovu Ves a Vajnory, peniaze sa majú využiť na boj proti novému koronavírusu a prevenciu.

Podporia seniorov

Finančný dar už prebralo Staré Mesto, peniaze pôjdu predovšetkým na podporu sociálnych služieb pre seniorov, 10-tisíc eur je určených na odmeny pre opatrovateľky priamo v seniorcentre i terénne opatrovateľky. Časť pôjde na podporu podniku Technické služby Starého Mesta, ktoré rieši aj dezinfekciu verejných priestorov.

„Peniaze chceme investovať na prípravu rozvojových projektov v súlade s výzvou vlády na prekonanie koronakrízy,“ doplnil hovorca Starého Mesta Matej Števove.

Ušetria peniaze za dane

Na vykrytie nákladov spojených s novým koronavírusom dostane Ružinov 80-tisíc eur. „Mestská časť mala doteraz náklady takmer 200-tisíc eur. Tento príspevok nám umožní vykryť tieto náklady tak, aby nemuseli ísť z daní obyvateľov,“ skonštatoval starosta Ružinova Martin Chren.

Petržalka sa rozhodla po diskusii s miestnymi poslancami prijať 40-tisíc eur. „Dar bude použitý na nákup tovarov a služieb súvisiacich s bojom proti šíreniu ochorenia COVID-19,“ priblížila hovorkyňa Petržalky Mária Halašková s tým, že mestská časť by mala darovaciu zmluvu podpísať v najbližšom období.

Pomoc pre Vajnory aj Nové Mesto

Tento týždeň by mali darovaciu zmluvu na 40-tisíc eur podpísať aj Vajnory. „Finančné prostriedky plánuje mestská časť použiť na opatrenia v rámci COVID-19, aby sme aj naďalej udržiavali dôležitosť prevencie, ochrany našich seniorov a obyvateľov, znížili riziká prenosu,“ povedala Katarína Blahová z úseku komunikácie miestneho úradu.

O poskytnutí finančnej pomoci rokuje Nové Mesto. „Mestská časť v súčasnosti spolupracuje s viacerými spoločnosťami, ktoré jej pomáhajú pri zabezpečovaní potrebných pomôcok či služieb pre občanov, momentálne máme zhruba 20 takýchto sponzorov,“ poznamenal Ján Borčin z novomestského miestneho úradu. Poslednou mestskou časťou je Karlova Ves, ktorá má dostať 20-tisíc eur. Podľa hovorcu Branislava Heldesa budú použité na zvýšené náklady spojené s epidémiou COVID-19.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM