Rôzne Správy

Koronavírus: Zastavia sa práce na najväčších developerských projektoch?

Zamestnanci developera už viac ako týždeň majú možnosť využívať prácu z domu a investor obmedzil aj všetky stretnutia.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Zastavia sa práce na najväčších developerských projektoch?
5
Galéria

V Bratislave zatiaľ pokračuje výstavba projektov developera J&T Real Estate, medzi ktoré patrí Eurovea II vrátane prvého obytného mrakodrapu na Slovensku či Klingerka. Pre nový koronavírus sa tak však deje momentálne v obmedzenom rozsahu.

Stavebné práce možno pozastavia

Výkonný riaditeľ J&T Real Estate Pavel Pelikán pripustil, že prerušeniu výstavby sa pravdepodobne nevyhnú. Situáciu investor neustále sleduje a vyhodnocuje.

„Na vzniknutú epidemiologickú situáciu vo svete sme zareagovali ihneď koncom februára najprv hygienickými opatreniami ako zvýšená dezinfekcia na všetkých našich pracoviskách a vo všetkých administratívnych, bytových a multifunkčných budovách, ktoré spravujeme,“ priblížil Pelikán.

Zamestnanci developera už viac ako týždeň majú možnosť využívať prácu z domu a investor obmedzil aj všetky stretnutia.

Na stavbách v niektorých prípadoch zabezpečil aj ubytovanie pre pracovníkov, ktorí by sa inak nevedeli dostať na stavenisko. „Situácia sa každým dňom mení, preto nikto nevie odhadnúť, ako dlho a vôbec aké obmedzenia budú prijaté,“ povedal Pelikán s tým, že absorpcia problémov je však limitovaná.

Posunú sa termíny?

Vzhľadom na bezpečnosť zamestnancov a partnerov, potrebu pracovníkov postarať sa o svoje deti, kým sú zatvorené školy, spoluprácu so zahraničnými dodávateľmi a uzatvorenie hraníc je podľa J&T Real Estate pravdepodobné, že v určitom čase príde k zastaveniu prác na stavbách.

„Tento čas nemeriame na mesiace, ale na týždne až dni. Samotné posunutie termínov dokončenia stavieb potom bude závisieť od toho, ako dlho a aké obmedzenia budú prijaté,“ povedal Pelikán. Otázka na prípadné finančné a časové dosahy je podľa jeho slov zatiaľ veľmi predčasná.

Projekt Eurovea 2
5
Galéria
Zdroj: JTRE
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM