Rôzne

Bratislava sa stala mestom dopravných obmedzení. Na týchto miestach strácame nervy

Preštudujte si veľký prehľad aktuálnych dopravných obmedzení a na bratislavských cestách vás nič nezaskočí.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava sa stala mestom dopravných obmedzení. Na týchto miestach strácame nervy
11
Galéria

Hlavné mesto chce v tomto roku opraviť 27 km ciest, 9 km chodníkov a 19 ník na zastávkach MHD. Mesto na tieto opravy vyčlenilo 6 miliónov eur z vlastných finančných zdrojov.

Most SNP

Prvá etapa opravy povrchu vozovky na Moste SNP bola ukončená. Začiatkom augusta začala druhá etapa opravy. Doprava na moste je momentálne vedená po opravených vonkajších pruhoch a počas druhej etapy sa budú opravovať vnútorné jazdné pruhy. Podľa mesta ide oprava podľa plánu a Bratislavčania by mohli v septembri jazdiť cez opravený Most SNP. Či sa tak stane, uvidíme.

Mnohí vodiči totiž vyjadrili nespokojnosť s kvalitou opravenej časti vozovky a výhrady má aj dopravný analytik Jozef Drahovský. "Momentálne neviem, či je to už v záverečnej úprave, ak áno, tak je to veľmi zlé,“ skonštatoval.

Viac sa dočítate tu:

Zdroj: Bratislava - Magistrát

Rekonštrukcia Špitálskej

Električková trať na Špitálskej ulici sa konečne dočkala rekonštrukcie. Úsek od zastávky na Kamennom námestí po odbočenie električiek za križovatkou Mickiewiczova – Americké námestie – Špitálska prechádza obnovou koľajového zvršku dvojkoľajovej trate s nástupišťami. Rekonštrukcia by mala trvať zhruba tri mesiace.

Dovtedy musíme na električkové linky č. 3, 4 a 9 na Špitálskej zabudnúť. Sú presmerované na obchádzkové trasy cez Obchodnú a Radlinského ulicu. Viac info TU.

Opravy ciest a chodníkov

Hlavné mesto začalo v apríli s komplexnými opravami ciest, chodníkov a ník na zastávkach MHD. V rámci opráv chodníkov sa budú robiť aj bezbariérové úpravy priechodov. Bratislavčania sa už môžu tešiť z opravených ulíc: Rožňavská (11-tisíc m2) v úseku od Galvániho po Möbelix obojsmerne, nadjazd Vajnory od svetelnej križovatky po okružnú križovatku, Panónska (4 444 m2) lokálne v celom úseku, ako aj Hradská, Tomášikova, Podunajská, Krajná, Detvianska, Dopravná, Osloboditeľská, Pri mlyne, Karloveská, Repašského, Panónska a Bratská.

Medzi najväčšími úsekmi ciest, ktoré budú tento rok opravené, sú: pokračovanie opravy Búdkovej cesty, pokračovanie opravy Lovinského (3 800 m2) cez Gaštanovú po Valašskú ulicu a Smolenická (3 419 m2) v celom úseku obojsmerne.

Vo štvrtok 10. augusta začalo mesto s opravou komunikácií na Uzbeckej ulici (199-metrový úsek cesty, cca 3 400 m2 komunikácie, od Železničnej ulice po Billu) a Bratislavskej ulici (oprava cesty v celkovej dĺžke cca 429 m, cca 3 000 m2 komunikácie, v úseku od križovatky s ul. Československých tankistov po čerpaciu stanicu Slovnaft pri štandardnej šírke jazdného pruhu 3,5 m). V pondelok 7. augusta sa tiež začalo aj s dvojfázovou opravou Lamačskej cesty smerom von z mesta.

Chodníky a zastávky MHD

V rámci opráv chodníkov sa budú robiť aj bezbariérové úpravy priechodov – približne do 30 priechodov, ako napríklad Drieňová ulica, Prievozská pri McDonald alebo Mamateyova ulica.

Koncom júla sa začal opravovať chodník na Šintavskej ulici v Petržalke v dĺžke 520 m od zastávky MHD Šintavská po Budatínsku. Oprava chodníka by mala byť ukončená do konca augusta. Oprava komunikácie pre chodcov spočíva v odstránení pôvodnej asfaltovej vrstvy a položení nového asfaltového krytu. Taktiež zahŕňa doplnenie slepeckej dlažby na zastávke MHD Holíčska, ako aj predĺženie nástupiska o cca 10 m. Súčasne prebiehajú opravy zastávok MHD, a to na Námestí F. Liszta, Patrónke, Brnianskej ulici, na zastávke MHD Valašská.

„Práce na oprave ciest a komunikácií v Bratislave prebiehajú podľa harmonogramu prác a mali by byť ukončené koncom novembra v závislosti od poveternostných podmienok,“ uviedla Iveta Kešeľáková z Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava.

Zdroj: Bratislava - Magistrát

Prístavný most

V sobotu od 23:00 hod. do 04:00 hod., ako aj v sobotu 26. augusta od 23:00 hod. do 04:00 hod., sa pre rekonštrukčné práce uzavrie premávka cez Prístavný most. „Žiadame vodičov, aby sa riadili pokynmi policajtov alebo na prejazd využili iné trasy,“ povedal bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Obchádzkové trasy nájdete tu:

Zdroj: TASR

Tunel Sitina

Od piatka 18. augusta sa ku všetkým opravách ciest a chodníkov, ako aj k oprave vozovky na Moste SNP a Prístavnom moste pridá aj plánovaná mimoriadna stavebná uzávera tunela Sitina, ktorá potrvá do 22. augusta. Národná diaľničná spoločnosť však vodičov upozorňuje, že ak sa im práce v tuneli podarí ukončiť skôr, otvoria jednu tunelovú rúru, prípadne aj celý tunel.

Viac o plánovanej mimoriadnej stavebnej uzávere tunela Sitina sa dočítate tu:

Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM