Správy

Mesto začalo s opravami ciest a chodníkov. Ktoré úseky budú vynovené?

V tomto roku je naplánovaná oprava 27 km ciest, 9 km chodníkov a 19 ník na zastávkach MHD. Mesto na tieto opravy vyčlenilo 6 miliónov eur vo svojom rozpočte.

Ilustračný obrázok k článku Mesto začalo s opravami ciest a chodníkov. Ktoré úseky budú vynovené?
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Hlavné mesto oddnes začína s komplexnými opravami ciest, chodníkov a ník na zastávkach MHD. Oproti minulému roku sa tento rok opraví dvakrát toľko chodníkov a ník na zastávkach, pričom v rámci opráv chodníkov sa budú robiť aj bezbariérové úpravy priechodov.

„V minulom roku sa nám podarilo aj vďaka dotácii od vlády opraviť rekordných 50 kilometrov ciest a keďže je v Bratislave stále stav ciest taký, aký je, chceme pokračovať v tomto tempe aj tento rok. Opäť budeme opravovať celé úseky ciest, teda nielen látať výtlky. Tento rok sa zameriame aj na opravy chodníkov a ník na zastávkach,“ informoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Prvá oprava – Pri mlyne

Prvou veľkou opravou je oprava komunikácie Pri mlyne, ktorá sa začala v utorok 25. apríla a potrvá do 30. apríla. Pôjde o 3 300 metrov štvorcových komunikácie v úseku od železničného priecestia po Príjazdnú ulicu. Doprava bude počas opravy obmedzená len čiastočne a bude označená prenosným dopravným značením. Predpokladaná hodnota rekonštrukcie je 170-tisíc eur.

Po ukončení opravy Pri mlyne sa bude opravovať Dopravná ulica v úseku od pošty v smere do Rače. Začiatok opravy je naplánovaný na 2. mája. Po nej bude nasledovať oprava Detvianskej ulice v úseku od Kubáčovej ulice po kruhový objazd. Oprava je naplánovaná na 9. mája. Po nich budú nasledovať ďalšie opravy.

Najväčšie úseky ciest, ktoré budú tento rok opravené:

  • Rožňavská (11-tisíc m2) v úseku od Galvániho po Möbelix obojsmerne
  • Panónska (4 444 m2) lokálne v celom úseku
  • pokračujeme v oprave v Starom Meste, nadväzujeme na opravu Búdkovej cesty z minulého roka, pokračujeme Lovinského (3 800 m2) cez Gaštanovú po Valašskú ulicu
  • Smolenická (3 419 m2) v celom úseku obojsmerne
  • nadjazd Vajnory od svetelnej križovatky po okružnú križovatku

Bezbariérové úpravy priechodov

„V tomto roku sa zameriame aj na vodorovné dopravné značenia, na ktoré sme vyčlenili v rozpočte 700-tisíc eur. Premaľujeme nanovo všetky priechody pre chodcov, ako i vodorovné značenia veľkých križovatiek. Ku dnešnému dňu sme zároveň už osadili 3 500 odraziek na úsekoch ciest opravených v minulom roku,“ informoval primátor.

V rámci opráv chodníkov sa budú robiť aj bezbariérové úpravy priechodov – približne do 30 priechodov, ako napríklad Drieňová ulica, Prievozská pri McDonald alebo Mamateyova ulica.

Hlavné mesto po zime už začalo s opravami a značeniami. Začiatkom apríla boli na Štefánikovej ulici namaľované optické brzdy, ktoré vedú k zníženiu rýchlosti vodičov. Vyznačené sú aj priechody pri Spojnej a priechod pri Lermontovej. Mestská organizácia Generálny investor Bratislavy zároveň začala s výstavbou novej svetelnej signalizácie v Záhorskej Bystrici. Stavebné úpravy na križovatke ulíc Československých tankistov a Bratislavská tak prispejú k väčšej bezpečnosti premávky a ku skvalitneniu života Bratislavčanov.

Opravy ciest a chodníkov v Bratislave
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM