Kultúra

Bratislava sa roztancuje. Pridajte sa aj vy!

Posolstvom Medzinárodného dňa tanca je oslava pohybu, zjednotenie jeho všetkých foriem tanca a zvýraznenie jeho schopnosti spájať ľudí rôznych národností a kultúr.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava sa roztancuje. Pridajte sa aj vy!
Zdroj: elledanse FB

Medzinárodný deň tanca, ktorý pripadá na 29. apríl, sa v Bratislave oslavuje už niekoľko rokov. Aj tento raz sa námestie pred obchodným centrom Eurovea zmení na kotol plný temperamentu a svižného pohybu. Celé popoludnie nás bude fascinovať spoločný program tanečných telies rôznych štýlov, ale aj vystúpenia individuálnych tanečníkov.

Tanečný ošiaľ

Návštevníkov podujatia čaká aj jedno prekvapenie. Tanečné zoskupenie elledanse pripravuje FLASHMOB. Za tajomne znejúcim slovom sa ukrýva blesková, v tomto prípade tanečná akcia, kde sa na jednom mieste stretne viac ľudí, spoločne si zatancujú a rozídu sa. Do FLASHMOB-u chcú organizátori zapojiť aj verejnosť.

Program si budeme môcť pozrieť každú hodinu od 14:00 do 19:00 hod. v 15 až 20 minútových vstupoch. Podrobnosti sa dozviete TU. A ak by ste sa chceli stať súčasťou programu, kontaktujte elledanse na skola@elledanse.sk.

Medzinárodný deň tanca zastrešuje Medzinárodný divadelný ústav (ITI), Medzinárodná tanečná rada (CID) a UNESCO. Pripomína sa od roku 1982 a bol stanovený na 29. apríla, kedy sa v roku 1727 narodil francúzsky tanečník, choreograf a tvorca moderného baletu Jean Georges Noverre, ktorého nazývali aj Shakespearom tanca.

nedeľa 29. apríl / od 14:00 do 19:00 hod. / obchodné centrum Eurovea / vstup voľný

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM