Správy Samospráva

Koronavírus: Okolo Kuchajdy sa už neprejdete, nepremáva ani lanovka

V obmedzenom režime fungujú aj miestne úrady bratislavských mestských častí.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Okolo Kuchajdy sa už neprejdete, nepremáva ani lanovka
7
Galéria

Nové Mesto zatvorilo areál prírodného kúpaliska Kuchajda, vedenie mestskej časti tak rozhodlo počas uplynulého víkendu. Dôvodom sú preventívne opatrenia v súvislosti s novým koronavírusom. Od minulého týždňa je zároveň pozastavená premávka lanovej dráhy medzi Železnou studničkou a Kamzíkom.

Na ihrisko sa nedostanete

„Kuchajda bola otvorená minulý týždeň, lebo ľudia ju využívajú ako skratku od Kolosea na Vajnorskú ulicu. Starosta to bol cez víkend skontrolovať a ihriská boli plné mamičiek s deťmi. Tak ešte cez víkend padlo rozhodnutie o zatvorení Kuchajdy,“ uviedol novomestský hovorca Marek Tettinger.

Mestská časť Petržalka z preventívnych dôvodov uzatvorila prevádzku trhoviska na Mlynarovičovej ulici. Rovnako zatvorené je v súčasnosti aj trhovisko Miletičova v správe mestskej časti Ružinov.

Rúško aj v lese

Mestské lesy v Bratislave žiadajú návštevníkov bratislavského lesoparku, aby dodržiavali dostatočný odstup aspoň dva metre od ostatných ľudí, chodievali sami či v prípade rodín v malých skupinách. Ak ľudia prichádzajú MHD, alebo sa zdržiavajú na miestach s vyššou koncentráciou ľudí, mestská organizácia vyzýva používať ochranné rúško, respektíve jej náhradu na zakrytie nosa a úst. O opatreniach, ktoré majú zamedziť šíreniu nového koronavírusu, informuje na sociálnej sieti.

Mestské lesy v Bratislave informujú, že detské ihriská na Partizánskej lúke, Kamzíku a Peknej ceste sú uzavreté. Rovnako aj verejné toalety na Partizánskej lúke a Kamzíku.

„Všetky plánované verejné podujatia v lesoparku, napríklad behy a preteky, kurzy včelárstva a ekovýchovy sú až do konca marca zrušené. Zrušenie sa bude pravdepodobne týkať aj aprílových podujatí a kurzov,“ upozorňuje organizácia. Pri návšteve lesoparku odporúča verejnosti prechádzky a čo najviac sa rozptýliť po území.

Svadba musí počkať

V obmedzenom režime fungujú aj miestne úrady bratislavských mestských častí. V Starom Meste sa opatrenia dotkli okrem iného aj matričného úradu, ktorý aktuálne nevydáva rodné listy novorodencom, tie sú však 60 dní „kryté“ zdravotnou poisťovňou matky, ani oznámenia o úmrtí príbuzného, tieto oznámenia za pozostalých vybavujú pohrebné služby. Zrušené sú tiež slávnostné uvítania detí do života, do 4. apríla sú pozastavené aj sobášne obrady.

„V zmysle zavádzania preventívnych opatrení proti šíreniu koronavírusu a ochorenia COVID-19 oznamujeme občanom, že až do odvolania platí obmedzenie organizovania sobášov v mestskej časti Nové Mesto iba v zákonnom stanovenom počte,“ informuje mestská časť na webovej stránke.

Všetky stránkové hodiny má v súčasnosti aj Ružinov, k dispozícii je len podateľňa miestneho úradu. „Ak potrebujete niečo prekonzultovať osobne, kontaktujte kolegov telefonicky alebo e-mailom. Vzhľadom na očakávaný nárast telefonátov by sme vás radi požiadali o trpezlivosť,“ uvádza ružinovská samospráva na svojom webe.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM