Správy Samospráva

V Starom Meste opravujú viacero ulíc, pracuje sa aj v Petržalke a vo Vrakuni

Mesto Bratislava spustilo tento týždeň opravu Mamateyovej ulice v úseku od Gettingovej po Šustekovu.

Ilustračný obrázok k článku V Starom Meste opravujú viacero ulíc, pracuje sa aj v Petržalke a vo Vrakuni
6
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Magistrát zároveň na sociálnej sieti avizuje ďalšie rekonštrukcie komunikácií a chodníkov.

Na Mamateyovej opravuje samospráva štyri jazdné pruhy a chodníky na zastávkach MHD Bulíkova a Šustekova. „Oprava spočíva v odfrézovaní asfaltovej vrstvy vozovky a položení nového asfaltového krytu, výmene obrubníkov, oprave poškodených živičných krytov na chodníkoch a betónových plochách zastávok MHD,“ spresnilo mesto.

Opravia aj chodníky a obrubníky

Počas opravy bude vždy jeden jazdný pruh voľný. Premávka bude usmernená prenosným dopravným značením. Predpokladané ukončenie prác je na konci júna.

Mesto zároveň informuje, že od pondelka (18. 5.) začne opravovať chodník na Vrakunskej ulici v úseku od Komárovskej ulice po Uzbeckú ulicu. Vymení tu živičnú vrstvu chodníka a poškodené obrubníky.

„Opravíme podkladové vrstvy a zabezpečíme debarierizáciu priechodov pre chodcov. Predpokladané ukončenie prác je 14. júna,“ spresnil magistrát. V pondelok spustí aj opravu prepadu na Hraničiarskej ulici v Čunove, a to v úseku od Skýcovej ulice po zastávku MHD Čunovo – kostol. Následne budú práce pokračovať v opačnom smere s opravou úseku od zastávky MHD Čunovo – kostol po Petržalskú ulicu. Predpokladané ukončenie prác je koniec mája.

Od minulého týždňa pokračuje oprava Uzbeckej ulice a mesto plánuje opravu zastávky MHD Bosákova a rekonštrukciu ulíc Biskupická, Hraničiarska a Palmová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM