Eva Sládková Samospráva

Obrovský krok pre bezpečnosť chodcov v Novom Meste. Konečne opravili chodník na Kolibu

Novomešťania na toto čakali naozaj dlhé roky! Mnohí boli už zúfalí, pretože Bárdošova ulica bola nebezpečná.

Ilustračný obrázok k článku Obrovský krok pre bezpečnosť chodcov v Novom Meste. Konečne opravili chodník na Kolibu
4
Galéria
Zdroj: Jakub Mrva

Už sme vás informovali, že na nevyhnutnosť opravy komunikácie na Bárdošovej ulici poukazoval aj miestny poslanec Nového Mesta Martin Vlačiky.

Zakliaty projekt

„V rozpočte našej mestskej časti sa tento projekt nachádzal každoročne minimálne od roku 2011. Po mojom zvolení za miestneho poslanca v roku 2014 som na každom stretnutí so starostom, na každom rokovaní o rozpočte otváral za Kolibu tri hlavné témy, jedna bola rozšírenie Bárdošovej ulice.“ Z nepochopiteľných dôvodov sa projekt podarilo zrealizovať až teraz.

Bezpečnosť detí

„V spodnej časti neprehľadnej Bárdošovej ulice, smerom na Kolibu, je dokončený chodník, rozšírená vozovka a nový asfalt. Je to obrovský krok v prospech bezpečnosti chodcov, najmä detí, ktoré tadiaľto chodievajú do základnej a materskej školy na Kolibu,“ dodal ďalší miestny poslanec Jakub Mrva, ktorý sa v téme takisto angažuje.

Je to síce dobrá správa, ale stále nie je táto lokalita úplne bezpečná.

„Verím, že sa podarí dokončiť aj hornú časť, od najužšieho miesta až po škôlku. Všetko zavisí od finančných zdrojov, bohužiaľ, samosprávy čakajú veľmi ťažké časy a finančné problémy, ktoré pozastavia množstvo projektov,“ dodáva Jakub Mrva.

II. etapa

Aj keď koronavírus asi všetky plány pomení, zatiaľ stále platí, že druhá časť projektu by mala prísť na rad o pár mesiacov.

„V druhej polovici roka 2020 bude tento projekt pokračovať II. etapou a to rekonštrukciou hornej časti Bárdošovej až po križovatku s Jeséniovou nad materskou školou. Bohužiaľ, v najužšom úseku pri betónovom plote pána Ninčáka sa Bárdošova nedá rozšíriť na dva pruhy, ale bude tu aspoň po celej dĺžke až po škôlku vybudovaný chodník pre chodcov, ktorý nesmierne chýba,“ vysvetľuje Martin Vlačiky.

Uvidíme teda, kedy sa ťažko skúšaní chodci dočkajú.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM