Správy Samospráva

Bratislava má po vzore Londýna či Barcelony vlastnú dlažbu: Môžu ju používať aj developeri

Dizajn dlažby odkazuje na tvorbu významných slovenských umelcov, Miroslava Cipára, Ľudovíta Fullu či Milana Dobeša. Postupne sa objavuje v novoobnovených uliciach mesta.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava má po vzore Londýna či Barcelony vlastnú dlažbu: Môžu ju používať aj developeri
Zdroj: Facebook.com/Bratislava - hlavné mesto SR

Bratislavskú dlažbu s originálnym dizajnom budú môcť v hlavnom meste používať aj verejní a súkromní developeri. Mestský Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) poskytne bezplatnú licenciu na jej použitie každému, kto bude mať záujem ju za presne stanovených podmienok použiť aj na pozemkoch v súkromnom vlastníctve.

Originálna dlažba

Pre mesto je to príležitosť rozšíriť tento typ dlažby na čo najviac ulíc, vďaka čomu sa verejné priestory zjednotia rýchlejšie,“ informovali TASR z MIB-u. Osobitne ponúkajú bezplatnú licenciu pre bratislavské mestské časti či štátne inštitúcie, ktoré môžu vykonávať investície vo verejnom priestore hlavného mesta.

„Licencia na dlažbu bude udeľovaná pre projekty, ktoré sa nachádzajú na území Bratislavy. Zároveň pôjde o jednorazové poskytnutie licencie vždy na konkrétny projekt. Po získaní licencie si záujemcovia dajú vyrobiť dlažbu na vlastné náklady,“ spresnili z inštitútu.

Bratislava má po vzore Londýna, Berlína či Barcelony vlastnú dlažbu.

Jej dizajn odkazuje na tvorbu významných slovenských umelcov, Miroslava Cipára, Ľudovíta Fullu či Milana Dobeša. Postupne sa objavuje v novoobnovených uliciach mesta. Jej ukážka je už na Mišíkovej ulici pod Slavínom alebo Krížnej ulici.

Zdroj: Bratislava - Magistrát

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM