Kultúra

Bratislava bude tento víkend plná PARÁDNYCH akcií: Nebude chýbať ani torta a koncerty

Ožijú viaceré miesta mesta - Primaciálne a Hviezdoslavovo námestie, kostol Klarisky, Sad Janka Kráľa, ale aj Spoločenský dom Prievoz v Ružinove či Novomestská tržnica.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava bude tento víkend plná PARÁDNYCH akcií: Nebude chýbať ani torta a koncerty
Zdroj: facebook.com/Matúš Vallo má rád Bratislavu

Až 222 podujatí sa bude konať v hlavnom meste už najbližší víkend 22. – 23. apríla 2023. Okrem pestrej kultúrnej ponuky čaká návštevníkov spoločné krájanie torty aj športové a environmentálne aktivity pri príležitosti Dňa Zeme.

Aj veľký spoločný stôl

Ožijú Primaciálne a Hviezdoslavovo námestie, kostol Klarisky, Sad Janka Kráľa, ale aj Spoločenský dom Prievoz v Ružinove či Novomestská tržnica.

Program 20. ročníka obľúbeného mestského podujatia sa koná na viacerých scénach naprieč celým hlavným mestom. Organizátori mysleli na všetky vekové kategórie, v programe si nájde to svoje aj náročnejší divák.

Oproti klasickému sedeniu, ktoré poznáme z rôznych veľkých podujatí, si budú môcť návštevníci sadnúť so svojím občerstvením za jeden veľký spoločný stôl, kde sa ich spolu zmestí až 130.

Šport a ekológia

Medzi desiatkami podujatí Bratislavských mestských dní nebude chýbať zdravý pohyb. Športové aktivity ako detská atletika, skateboarding, súťaže vo frisbee a cyklookruhy pre malých i veľkých sú pripravené v Sade Janka Kráľa.

Čakajú vás tiež zero waste workshopy, spoločné sadenie byliniek pre najmenších aj krst prvej slovenskej eko hry. Environmentálne aktivity k oslave Dňa Zeme chystajú aj viaceré mestské časti, či sú to spoločné čistenia brehov Dunaja, tvorivé dielne alebo susedský bazár.

Pestrá hudobná ponuka

Hudobný program Bratislavských mestských dní bude multižánrový – pripravené sú tanečné vystúpenia i koncerty vážnej hudby. Vystúpia žiačky a žiaci bratislavských ZUŠ, kapely La3no Cubano, BDHS, Luvver, The Youniverse, Toddler Punk aj Vidiek.

Nebude chýbať komorný orchester mesta Bratislavy Cappella Istropolitana v Zrkadlovej sieni a v Dóme sv. Martina zaznie organová hudba. V nedeľu pozývame do podkrovnej sály Mirbachovho paláca na Koncert pre najmenších, ktorý BKIS pripravuje spolu so Slovenskou filharmóniou.

Mesto oslavuje

Súčasťou podujatia, ktoré si tento rok pripomína 20. výročie, bude aj krájanie torty. Špeciálnu tortu veľkých rozmerov bude krájať primátor Matúš Vallo v sobotu o 12:00 hod. v priestoroch nádvoria Primaciálneho paláca.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM