Rôzne Správy

Bratislavčania, pomôžte prírode vo vašom okolí! Odmenou vám bude aj plavba na KANOE

Séria aktivít pri príležitosti Dňa Zeme vyvrcholí v nedeľu vo Vrakuni, kde je pripravený kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania, pomôžte prírode vo vašom okolí! Odmenou vám bude aj plavba na KANOE
Zdroj: www.bratislavskykraj.sk

Čistenie obcí, okolia vodných tokov i prírody v povodí Dunaja, Malého Dunaja či rieky Morava prinesie sobotné (22. 4.) podujatie Čistíme náš kraj. Pri príležitosti Dňa Zeme ho organizuje Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

Preč s odpadom!

Cieľom je vyzbierať voľne pohodený odpad v prírode i popri vodných tokoch. Prináša so sebou sériu aktivít. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Bratislavský kraj disponuje veľkým prírodným bohatstvom vo forme zásob kvalitnej pitnej vody, ako aj vzácnymi lužnými či karpatskými lesmi a množstvom chránených území. Toto bohatstvo je však v ohrození,“ pripomína predseda BSK Juraj Droba.

Na území kraja sa tento rok zapojilo do akcie deväť obcí. Okrem obcí sa môžu zapojiť aj mestá a mestské časti, ale aj školy či zariadenia sociálnych služieb. Vrecia na triedený odpad zabezpečuje BSK.

Chýbať nebudú ani enviro programy či workshopy venované vode a vzťahu k prírode, ale ani plavby na kanoe, ochutnávka lokálnych produktov, ukážky dravcov či prezentácia ochrany vtáctva.

Séria environmentálnych aktivít vyvrcholí v nedeľu (23. 4.) v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa, kde je pripravený kultúrny program.

Foto je ilustračné

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM