KAW Rôzne Správy

BORY sa rozrastajú rýchlym tempom. Čo ponúknu okrem bývania a nemocnice?

Lokalita Bory sa z mesiaca na mesiac rozrastá. Okrem bytových domov, nemocnice a parkov tam budú mať svoje miesto aj ďalšie obchodné domy a tiež budovy so skladmi a výstavnými priestormi.

Ilustračný obrázok k článku BORY sa rozrastajú rýchlym tempom. Čo ponúknu okrem bývania a nemocnice?
5
Galéria

V súčasnosti sa stavia tiež v okolí obchodného reťazca METRO. Vyrastajú tam zároveň dve budovy. Ako sa redakcii Bratislava24 podarilo zistiť, ide o obchodný dom Kaufland a predajno‑skla­dovacie priestory square bizz.

Square bizz v Boroch ponúkne až 30-tisíc metrov štvorcových predajno‑skla­dovacích a výstavných priestorov so zelenými strechami, priamym napojením na diaľnicu a zastávkou autobusu.

Nové pracovné miesta

V prvej fáze, ktorej výstavba sa začala na konci júna, postavia 15-tisíc metrov štvorcových moderných priestorov v novom koncepte Work.Shop.Store. Pôjde o flexibilné predajno-skladovacie a výstavné priestory pre malé a stredne veľké spoločnosti, čo je nový projekt rakúskeho developera Karimpol Group.

„Ide o prvý projekt na Slovensku so zameraním na malé a stredne veľké spoločnosti, ktorým chce ponúknuť vysoko kvalitné a energeticky úsporné priestory,“ píše spoločnosť na svojom webe.

V rámci spomínaného projektu spoločnosť pomôže vytvoriť od 300 do 500 nových pracovných miest v regióne.

Cieľom developera je vybudovať park, ktorý posunie podnikanie na vyššiu úroveň a poskytne reprezentatívny priestor, ktorý spĺňa všetky moderné a ekologické požiadavky. Sústreďuje sa pri tom najmä na lokálne malé a stredne veľké spoločnosti, ktoré chce podporiť a posilniť.

Zelené strechy a stromy

Projekt sa snaží o environmentálnu zodpovednosť, a to prostredníctvom zelených striech, systému zadržiavania dažďovej vody, systému rekuperácie tepla a vysokej energetickej efektívnosti. "Našim záväzkom je rovnako vysadiť viac než 160 stromov v oblasti Squarebizz Bory,“ informoval projektový manažér spoločnosti Karimpol Slovensko Peter Šmitala.

Vznikajúce stavby v lokalite Bory bude Bratsilava24 naďalej sledovať a informovať vás.

Viac o projektoch v Bratislave

Stavebné projekty v Boroch
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM