KAW Správy Samospráva

BLESKOVÉ testovanie: Na odberných miestach v Petržalke vás zaregistrujú za 5 sekúnd

Namiesto 300 ľudí dokážeme otestovať 800 až 1100 ľudí na jednom odbernom mieste, informuje Petržalka.

Ilustračný obrázok k článku BLESKOVÉ testovanie: Na odberných miestach v Petržalke vás zaregistrujú za 5 sekúnd
38
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Mestská časť Bratislava-Petržalka prišla s unikátnym nápadom registrácie občanov prostredníctvom čítačky dokladov a automatickej tlače certifikátov. Chcú tak zefektívniť proces víkendového celoplošného testovania. Registračný systém oddnes mestská časť aplikuje na štyroch novootvorených odberných miestach na Ekonomickej Univerzite v Bratislave, plánuje ho použiť aj na iných odberných miestach v Petržalke. Bratislava24 o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Registrácia za 5 sekúnd

Zapojením viacerých technických prostriedkov do systému registrácie a evidencie výsledkov testov očakáva mestská časť výrazné zvýšenie kapacity odberného miesta a s tým súvisiace urýchlenie administratívnych úkonov. ***„Vďaka čítačke dokladov dokážeme namiesto 300 ľudí otestovať 800 až 1100 ľudí na jednom odbernom mieste.

Ak nie je občiansky preukaz alebo pas poškodený a osoba ho do čítačky vloží správnym smerom, celá registrácia potrvá iba päť sekúnd,“*** opisuje výhody čítačky starosta Petržalky Ján Hrčka. „Veríme, že zapojenie techniky výrazným spôsobom urýchli testovanie záujemcov na štyroch odberných miestach, ktoré dnes otvárame na Ekonomickej Univerzite,“ do­dal.

Viac ako 50 odberných miest

V Petržalke bude počas víkendového celoplošného skríningu k dispozícii 53 odberných miest (z toho 12 odberných autobusov) v 19 rôznych lokalitách. Väčšina odberných miest bude fungovať v čase od 08.00 do 18.00 hod., 5 lokalít bude mať predĺženú prevádzku od 08.00 do 20.00 hod.

Zoznam všetkých odberných miest s prevádzkovou dobou zverejnila samospráva na svojej webovej stránke www.petrzalka.sk. Mestská časť zároveň upozorňuje, že objednávanie sa na testovanie nie je potrebné, s výnimkou autobusových odberných miest, na ktoré je potrebné nahlásiť sa cez webovú stránku hlavného mesta.

Celoplošné testovanie v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM