Rôzne

Betlehemské svetlo už svieti v Primaciálnom paláci

Betlehemské svetlo si môžu prísť Bratislavčania odpáliť každý deň až do 26. decembra v čase od 8:00 do 22:00 hod.

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo už svieti v Primaciálnom paláci
3
Galéria
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Magistrát

Betlehemské svetlo, symbol pokoja a mieru z Betlehema, doručili v utorok 19. decembra slovenskí skauti do Primaciálna paláca, kde ho prevzal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta si môžu prísť v podbrání Primaciálneho paláca odpáliť svetielko s tichým prianím pokoja a mieru. Je to už 28-krát, čo Betlehemské svetlo svieti aj na Slovensku. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer.

„Som rád, že Betlehemské svetlo prišlo aj k nám do Primaciálneho paláca a pevne verím, že si Bratislavčania či návštevníci mesta prídu tento symbol pokoja a mieru prevziať aj do svojich domovov,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Betlehemské svetlo si môžu prísť Bratislavčania odpáliť každý deň až do 26. decembra v čase od 8:00 do 22:00 hod.

Posolstvo Betlehemského svetla vychádza z univerzálnych ľudských hodnôt a nesie posolstvo pokoja, nádeje, lásky a porozumenia medzi ľuďmi na celom svete. Tento svetelný dar spája každoročne všetkých ľudí dobrej vôle a je neodmysliteľnou súčasťou pokoja vianočných sviatkov.

Roznášajú ho skauti

Plamienok Betlehemského svetla sa každoročne pred Vianocami zapaľuje v betlehemskej jaskyni, kde sa podľa tradície narodil Ježiš Kristus. Plameň Betlehemského svetla roznášajú skauti do miest a obcí po celej Európe a tiež do niekoľkých amerických krajín. Väčšinou býva najskôr letecky dopravené do Viedne, odkiaľ sa ďalej šíri väčšinou po železnici. Slovenskí skauti vynášajú každoročne Betlehemské svetlo dokonca aj na Lomnický štít.

Betlehemské svetlo v Primaciálnom paláci
3
Galéria
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM