Rôzne

Kde jazdí najkrajšia vianočná električka v Európe?

Počas adventných dní sa ulicami veľkých európskych miest už niekoľko rokov preháňa vianočná električka. Ktorá je najkrajšia? Rozhodnúť o tom môžete aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Kde jazdí najkrajšia vianočná električka v Európe?
13
Galéria

K adventnému obdobiu v Bratislave už neodmysliteľne patrí aj rozprávkovo vyzdobená vianočná električka. Rovnako ako aj v Čechách, Maďarsku, Rakúsku, Nemecku, Poľsku či Švajčiarsku. V ktorom z tých miest jazdí najkrajšia vianočná elektička?

Najkrajšia je len jedna

Počas adventných víkendov vypravujú dopravné podniky a múzeá slávnostne vyzdobené vianočné električky, historické skvosty, v ktorých cestujúcim spríjemňuje jazdu živá hudba. Každý rok sú vianočne vyzdobené a za jazdu cestujúci neplatia.

Bratislavčania aj návštevníci mesta si až do 30. decembra 2017 (okrem 24. a 25. decembra) užijú slávnostnú jazdu vo vyzdobenej električke ČKD Tatra T6A5 #7901. Cestujúci sa môžu tešiť aj na príjemne zariadený interiér vozidla, tentokrát v štýle Perníkovej chalúpky. Počas jazdy si môžu zanôtiť melódie vianočných kolied, ktoré sa ozývajú z externých reproduktorov. A na zvedavé otázky tých najmenších sú pripravení odpovedať profesionálni sprievodcovia podniku, ktorí zasvätia detičky do tajov a histórie vozidiel.

Na vyzdobení Vianočnej električky T6A5 z roku 1991 pracovalo 7 zamestnancov spolu 150 hodín. Na osvetlenie sa použilo 30 svetelných reťazí v celkovej dĺžke 672 metrov, električku tak rozžiari až 2 680 svetielok, z toho 560 je v interiéri ako hviezdne nebo. Ozdobné girlandy majú 37 metrov. Na uchytenie bolo použitých 1 350 samolepiacich úchytiek a 1 500 viazacích pásiek.

Hlasujte!

Dopravný magazín MHD86.cz zostavil galériu vianočných električiek a vy môžete rozhodnúť o najkrajšej z nich. Ak ste presvedčení, že bratislavská vianočná električka je najkrajšia spomedzi všetkých, ktoré sú do súťaže zaradené,hlasujte TU.

Bratislavská vianočná električka je s viac ako 200 hlasmi zatiaľ na druhom mieste. Aby vyhrala, musí predbehnúť maďarský Miškovec s takmer 2-tisíc hlasmi.

Vianočná električka 2017
7
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM