Rôzne

VIDEO: Chcete si zatancovať či "pokecať" s robotom? Umelá inteligencia prichádza do Bratislavy!

Ruku vám podá francúzsky robot Reeti, realistický pavúčí robot z Guinessovej knihy rekordov aj robotí tanečník najnovšej generácie inteligentných robotov.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Chcete si zatancovať či "pokecať" s robotom? Umelá inteligencia prichádza do Bratislavy!
8
Galéria

Kto by sa nechcel aspoň na chvíľu preniesť do sveta budúcností a najnovších technológií, ktoré zatiaľ nie sú bežnou súčasťou každodenného života! V Avione na to máte skvelú príležitosť počas nasledujúcich dvoch mesiacov.

Mesto robotov

Časť Bratislavy sa už čoskoro zmení na „Mesto robotov“. Do Avion Shopping Parku zavíta až 72 najnovších robotov z USA, Japonska, Južnej Kórey, Veľkej Británie a Ruska. Návštevníci interaktívnej výstavy tiež uvidia Tesla show, 8 zón virtuálnej a rozšírenej reality, divadlo robotov, zariadenie na pohybovanie objektami silou mysle a ďalšie technológie budúcnosti.

Roboti nielen detských návštevníkov prekvapia svojimi schopnosťami. Vedia totiž tancovať, hrať sa, objať vás a dokonca si len tak „pokecať“.

Bavte sa a experimentujte!

V Avione sa stretnete s robotmi, ktorí do Bratislavy dorazili z výstav v Las Vegas, Pekingu, Londýne či z Berlína. Ruku vám podá francúzsky robot Reeti, realistický pavúčí robot z Guinessovej knihy rekordov aj robotí tanečník najnovšej generácie inteligentných robotov. Svoje predstavenia predvedú roboherci v divadle robotov.

Najmä nežnejšia časť návštevníkov sa isto rada zoznámi s robotmi, ktorí sú pripravení urobiť všetky domáce práce: umyjú okná a zrkadlá, prezradia recept na chutný koláč alebo sa pohrajú sa s deťmi.

V rámci projektu vás iste zaujmú aj hologramy vznášajúce sa vo vzduchu. Uvidíte ich aj bez špeciálnych okuliarov! Navyše ich budete môcť rozhýbať jednoducho – zamávaním ruky.

Na výstave si tiež vychutnáte cestu galaxiou, preniknete do vesmíru výťahom cez všetky vrstvy atmosféry a zistíte, ako je počuť váš hlas na iných planétach a aký satelit teraz letí nad mestom.

Tvorivé robodielne

Pre najmenších návštevníkov Mesta robotov sú pripravené pestré robodielne. Za hodinu si môžu zostaviť robota, ktorý im zostane na pamiatku. Drobci si tiež zaexperimentujú s 3D perom, alebo si vyrobia robotí kostým.

12. september – 10. novembr 2019 / Avion Shopping Park / Vstupné: deti 13,5 eur, dospelí 19,5 eur

(po ceste na výstavu môžete získať aj detské pozvánky, s ktorými 2 deti do 13 rokov pôjdu na výstavu zadarmo v sprievode dospelej osoby, ktorá si kúpila lístok)

Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM