Rôzne

Auto nechajte doma. Dopravný podnik posilní počas víkendu premávku na Kamzík

Počas víkendu sa očakáva snehová nádielka, ktorá by mohla skomplikovať dopravu na Kamzíku. Auto preto radšej nechajte doma a využite MHD.

Ilustračný obrázok k článku Auto nechajte doma. Dopravný podnik posilní počas víkendu premávku na Kamzík
4
Galéria
Zdroj: DPB, a. s.

Do soboty rána by malo na západe Slovenska napadnúť 1 až 5 cm snehu. Aby sa neopakovala situácia spred týždňa, kedy na Kamzíku uviazlo niekoľko áut, Dopravný podnik Bratislava počas víkendu posilní premávku na Kamzík.

Snehová nádielka na Kamzíku

„Na Kamzík autom, to nie je dobrý nápad. V lese je krásne, ale na Kamzíku vládne dopravný kolaps. Zapadnuté autá, neodhrnuté parkovisko, autobus sa nemá kvôli arogantným šoférom kde otočiť, bezradná a nepripravená mestská polícia,“ takto opísal situáciu po snehovej nádielke na Kamzíku minulý týždeň Jakub Mrva, predseda z Občianskeho združenia Iniciatíva Naše Karpaty.

Dopravný podnik Bratislava v snahe zabezpečiť bezproblémovú dostupnosť do rekreačnej oblasti Kamzík počas víkendu 12. – 13. 1. 2019 zabezpečí zhustenie spojov na linke č. 144.

Linka bude premávať v 15-minútovom intervale, rovnako ako trolejbusová linka č. 203. Zvýšený počet spojov bude v čase od 9:00 do 17:00 hod. Odchody budú vykonané za predpokladu prejazdnosti cesty na Kamzík.

V pohotovosti bude aj mestská polícia, ktorá v dňoch pracovného voľna a sviatkov zabezpečí pri zvýšenej premávke v lokalite Kamzík v čase od 08:00 do 18:00 hod. zvýšený výkon služby.

Kamzík po snehovej nádielke 5. 1. 2019
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM