Lucia Lauková Rôzne

Cez víkend pribudne snehová nádielka: Spadnúť môže do 15 centimetrov

Prvé zrážky majú doraziť už v noci z piatka na sobotu. Sledujte, ktorým regiónom bude cez víkend dopriata nová snehová nádielka.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend pribudne snehová nádielka: Spadnúť môže do 15 centimetrov
8
Galéria
Zdroj: TASR

Cez víkend sa majú vrátiť intenzívnejšie zrážky v podobe snehu, dažďa so snehom ale aj dažďa. V noci z piatka na sobotu postúpi podľa imeteo.sk cez naše územie okludujúci front, ktorý prinesie sneženie do západnej polovice Slovenska.

Snežiť by malo najmä na severozápade a západe Slovenska. „Do soboty rána by v týchto oblastiach malo pripadnúť 1 až 5 cm snehu, na náveterných stranách hôr do 10 cm,“ informuje portál.

Viac snehu pribudne cez víkend. V sobotu večer budú zrážky od 400 metrov nad morom snehové, v nižších polohách na juhu a západe Slovenska sa môže podľa imeteo.sk vyskytnúť dážď so snehom alebo dážď.

„Zrážky by mali byť najintenzívnejšie na severozápade Slovenska a na krajnom východe. V týchto oblastiach by malo spadnúť od 5 do 15 cm snehu,“ predpokladá imeteo.sk.

V nedeľu večer sa má na západe rozpršať a snehové zrážky sa očakávajú od nadmorskej výšky cca 400 metrov nad morom. Spočiatku sa môže podľa imeteo.sk vyskytovať aj dážď so snehom alebo mrznúci dážď.

„Zrážky v nedeľu dopoludnia postúpia aj na východné Slovensko. Hovoriť o celkových úhrnoch je ešte priskoro, no snežiť bude najmä v Žilinskom kraji a v Trenčianskom kraji. Sneženie by malo byť intenzívnejšie, no lokálne bude sneh padať pri kladných teplotách a bude preto ťažký,“ dodáva portál.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM