KAW Správy Samospráva

Auto môžete nechať doma: Vrakuňu s Ružinovom prepojí cyklochodník

Práce na stavbe cyklochodníka by sa mohli začať už v roku 2020. Predtým však musí byť vypracovaná projektová dokumentácia a obstarávanie.

Ilustračný obrázok k článku Auto môžete nechať doma: Vrakuňu s Ružinovom prepojí cyklochodník
Zdroj: Martin Kuruc FB

Obyvateľom Vrakune sa konečne dočkajú cyklochodníka, ktorý spojí ich mestskú časť s Ružinovom, odkiaľ sa jednoducho dostanú do celého mesta.

Nový cyklochodník

Starosta Vrakune Martin Kuruc sa stretol s primátorom Bratislavy Matúšom Vallom a v súčasnosti už rokuje s odbornými sekciami mesta o možnostiach prepojenia Ružinova s Vrakuňou cyklochodníkom. Informoval o tom na sociálnej sieti.

Nová cyklotrasa by mala viesť popri rušnej Hradskej ulici.

„Popri cyklochodníku by mohli postaviť aj chodník pre peších, ak sa to tam všetko po šírke zmestí, lebo bezpečnosť chodcov a cyklistov na komunikáciách je pre nás priorita,“ uvažuje Kuruc.

Práce na stavbe cyklochodníka by sa mohli začať už v roku 2020. Predtým však musí byť vypracovaná projektová dokumentácia a obstarávanie.

Bicyklom aj po Biskupiciach

Cyklodopravu posilnia aj v susednej mestskej časti v rámci projektu Zelené srdce Podunajských Biskupíc. V časti Devätinová ulica bude plánovaná cyklotrasa vedená od autobusovej zástavky na križovatke s ulicou Pri trati, pokračujúc po ulici Padlých hrdinov až po križovatku s Trojičným námestím, s nadväznosťou na jestvujúcu časť.

Súčasťou spomínanej trasy budú aj inteligentné prvky fungujúce najmä pomocou solárnej energie, ktoré umožnia bezpečne si odložiť alebo uschovať bicykel a pokračovať do zamestnania MHD.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM