Samospráva

Aj tento rok dostanú poctiví psičkári vrecká na psie exkrementy zdarma

Psičkári v Petržalke a Starom Meste budú mať zbieranie exkrementov po svojich štvornohých miláčikoch počas venčenia o čosi jednoduchšie aj v tomto roku.

Ilustračný obrázok k článku Aj tento rok dostanú poctiví psičkári vrecká na psie exkrementy zdarma
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto

Petržalka má aj pre rok 2017 pripravené rolky s 350 kusmi vreciek pre daňovníkov, ktorí majú svojich psov riadne prihlásených a zaplatenú predmetnú miestnu daň. Tí si ich môžu vyzdvihnúť v úradných hodinách na oddelení životného prostredia petržalského miestneho úradu. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Petržalskí psíkovia

„Aj v oblasti, ktorá spôsobovala obyvateľom najviac starostí, a to chov psov, sme zaznamenali pokrok,“ hovorí petržalský starosta Vladimír Bajan. Podľa neho je to aj na základe viacerých opatrení, ktoré samospráva zrealizovala. Okrem spomínaných vreciek zadarmo sú to napr. oplotené výbehy pre psov či častejšie kontroly.

V súčasnosti je v Petržalke evidovaných 4 767 psov. Tí majú k dispozícii 215 košov špeciálne na psie exkrementy, ktoré sú vyprázdňované dvakrát do týždňa a zároveň dopĺňané 50 novými vreckami. Využívať však môžu na tento účel aj ďalších 400 smetných košov na komunálny odpad.

Staromestskí psíkovia

Rovnako pokračuje s rozdávaním vreciek v tomto roku aj Staré Mesto. „Každý Staromešťan, ktorý má prihláseného psíka, dostane na miestnom úrade balík 350 kusov vreciek na psie exkrementy. Ide o doplnok k vreckám, ktoré mestská časť poskytuje Staromešťanom a návštevníkom na verejne prístupných miestach,“ uvádza mestská časť na svojej webovej stránke www.staremesto.sk.

Vrecká si majiteľ psa môže vyzdvihnúť na front office na staromestskom miestnom úrade. Úrad zároveň informuje, že tí, ktorí mali psíka prihláseného v minulom roku, dostanú daňový výmer poštou. Nových psičkárov upozorňuje, aby nezabudli prihlásiť svojho psíka po dovŕšení šiestich mesiacov.

Psie exkrementy
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM