Nina Táborská Rôzne

10 príjemných miest v hlavnom meste, kde sa v horúčavách skryjete pred slnkom

Keďže horúčavy nám ešte nedali posledné zbohom, každému v týchto dňoch dobre padne oddych v príjemnom tieni. Či už v centre a stále medzi ľuďmi alebo v prírode pod korunami stromov. Každé miesto ponúka niečo viac, ako len úkryt pred slnečnými lúčmi.

Ilustračný obrázok k článku 10 príjemných miest v hlavnom meste, kde sa v horúčavách skryjete pred slnkom
Zdroj: TASR

Či už potrebujete len niekde prečkať, máte chuť prečítať si dennú tlač alebo svoju obľúbenú knihu, či jednoducho stráviť nejaký čas na čerstvom vzduchu a vychutnať si leto, no priame slnečné lúče vás nelákajú, máme pre vás niekoľko tipov. Pozrite si miesta v centre mesta a jeho okolí, kde nájdete možno viac, ako ste hľadali. Pre tých, čo uprednostňujú prírodu, aj tých, ktorí by radšej oddychovali v centre.

Medická záhrada

Medická záhrada je v lete ešte krajšia ako inokedy. Je ideálnym miestom pre oddych, pre rodiny s deťmi, na príjemnú prechádzku a v týchto horúcich dňoch aj skvelým miestom, kde sa skryť pred slnečnými lúčmi. Dokonca sa môžete aj schladiť osviežujúcim nápojom. V rámci Medickej záhrady funguje aj Staromestský knižný kolotoč, v ktorom si môžete prečítať, požičať, priniesť či vymeniť zaujímavé knihy.

Jakubovo námestie

Ak máte chuť vzdialiť sa z historického centra ale stále byť na blízku, navštívte Jakubovo námestie. Tu máte v lete jedinečnú príležitosť posedieť si v tieni medzi čerstvo vysadenými bylinkami a dozvedieť sa o nich niečo nové. Oceniť by to mohli aj rodiny s deťmi, ktoré tu nájdu aj mini detský park.

Horský park

Bratislavský mestský park netreba nikomu špeciálne predstavovať. Ak hľadáte pokoj, kľud a schladenie v podobe príjemného tieňa pod stromami, potom je Horský park skvelou voľbou pre vás.

Železná studnička

Známa a obľúbená rekreačno-oddychová lokalita Železná studnička vám podobne ako Horský park ponúka počas celého dňa dostatočný úkryt pred slnkom.

Sad Janka Kráľa

Najstarší verejný park v strednej Európe ponúka v týchto horúcich dňoch okrem krásneho prostredia a všemožných aktivít, ktoré sa tu konajú prevažne počas víkendu, aj príjemný tieň, ktorý si môžete vychutnať na jednej z množstva lavičiek. Alebo rovno pri fontáne.

Stará radnica

Primaciálne námestie neláka len turistov, ale aj domácich. Ak sa nechcete skryť pod stromy priamo na námestí, v Starej radnici okrem lavičiek nájdete aj verejný klavír. Spestriť si horúce dni hrou na klavír priamo na ulici nemusí byť zlý nápad.

Hviezdoslavovo námestie

Stromová alej, ktorá sa ťahá po Hviezdoslavovom námestí poskytuje skvelý priestor, ako sa v týchto dňoch vyhnúť slnku a stále zostať v centre diania. Lavičky, fontána, na korze… Stačí si sadnúť a pozorovať.

Kryté letné terasy

Ak vás viac láka miesto, kde vás obslúžia a vaše telo schladíte osviežujúcim letným nápojom, nielen centrum mesta ponúka veľa možností na výber. Takmer každý podnik má svoju letnú terasu, kde okrem spomínaného osvieženia nájdete aj príjemný tieň.

Vodné plochy

Zlaté Piesky, Kuchajda, Draždiak, Vajnorské jazerá, Rusovecké jazero,… Taká je ponuka pre tých, ktorý oddychujú radšej mimo centra a schladenie nachádzajú vo vode. Nemusíte sa hneď kúpať, stačí si posedieť pod korunami stromov pri vode. Hoci jazerá sú teraz plné ľudí, každé z nich skrýva zákutia, kde si človek dokáže nájsť svoju „oázu pokoja“.

Prečítajte si viac tu: Kde v Bratislave sa môžete okúpať zadarmo? Pozrite sa, aké služby a vybavenie ponúkajú prírodné jazerá

Botanická záhrada

Na tomto mieste zabijete hneď niekoľko múch jednou ranou. Okrem toho, že tu nájdete tieň, vychutnáte si peknú prechádzku ešte sa môžete naučiť aj niečo nové.

10 miest, ktoré vás uchránia pred slnkom v horúcich dňoch
11
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM