Rôzne

Žiaci Detskej Univerzity Komenského majú prvú prednášku za sebou

Univerzita Komenského v Bratislave privítala viac ako 300 účastníkov už 15. ročníka Detskej Univerzity Komenského.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci Detskej Univerzity Komenského majú prvú prednášku za sebou
9
Galéria

Aula Univerzity Komenského v Bratislave privítala viac ako 300 účastníkov už 15. ročníka Detskej Univerzity Komenského. Bratislava24.sk o tom informovala Lucia Forman, hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Slávnostné otvorenie

Počas oficiálneho otvorenia slávnostne imatrikulovali a slávnostný sľub zložili tristo tridsiati piati mladí študenti, ktorí počas leta absolvujú deväť prednášok, exkurzie a zaujímavé workshopy. Súčasťou programu na pôde UK bolo aj ocenenie Juraja Kukuru.

“Je to veľký počin nielen vás, ale aj vašich rodičov, že sa takto veľmi zaujímajú o vaše budúce vzdelanie. Pretože to je devíza, ktorú si do života odnesiete. Pokiaľ to vzdelanie bude kvalitné, a to vám ručím, že na tejto univerzite, ale aj na iných v Bratislave, ho dostanete, tak potom aj ten život, ktorý budete žiť, bude kvalitnejší pôjdete oveľa ľahšie dopredu,” prihovoril sa mladým študentom predseda BSK Pavol Frešo.

Detská Univerzita Komenského 2017

Slávnostná imatrikulácia jubilejného 15. ročníka Detskej Univerzity Komenského 2017 sa konala za prítomnosti zástupcov univerzity, pedagógov, rodičov ako aj zástupcov z Bratislavského samosprávneho kraja, ktorý je už tradičným partnerom tohto projektu. Po slávnostnej imatrikulácii Detskej Univerzity Komenského 2017 sa konala prednáška renomovanej profesorky Oxfordskej univerzity Prof. Dame Carol Robinson na tému „Prečo včely bodajú“. Študentov ešte čaká 8 rôznych prednášok a to každú stredu v priestoroch Divadla Aréna.

Okrem prednášok budú súčasťou Detskej Univerzity Komenského 2017 aj exkurzie a tvorivé dielne v spolupráci so SNG, SNM a filharmóniou, army workshop, škola v prírode na Planinke, tanečný workshop s Miňom Kerešom a parlamentná hodina otázok a odpovedí.

Po slávnostnej imatrikulácii ocenil na Slávnostnom akademickom zhromaždení Rektor UK prof. RNDr. Karol Mičieta, PhD. Zlatou medailou Univerzity Komenského aj riaditeľa Divadla Aréna Juraja Kukukuru, ktorý je aj členom Správnej rady UK.

Detská Univerzita Komenského 2017
9
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM