Správy

Seniorov opäť čaká letná bratislavská univerzita

Seniori sa na letnej univerzite dozvedia o Bratislave za čias Márie Terézie, ale aj to, ako sa starať o svoje duševné zdravie.

Ilustračný obrázok k článku Seniorov opäť čaká letná bratislavská univerzita
Zdroj: TASR

Seniorov aj toto leto čaká letná univerzita. Dozvedia sa na nej o Bratislave za čias Márie Terézie, ale aj to, ako sa starať o svoje duševné zdravie.

Letnú bratislavskú univerzitu seniorov pripravuje hlavné mesto spolu s Centrom ďalšieho vzdelávania Univerzity Komenského v Bratislave. Pôjde už o siedmy ročník.

Čo sa seniori naučia

Na seniorov čakajú štyri prednášky. Prvá bude o barokovej Bratislave za čias Márie Terézie, ďalšia o Dunaji ako dominante Bratislavy, potom téma hudby v živote človeka. Na poslednej prednáške sa seniori dozvedia, ako sa starať o svoje duševné zdravie.

Prednášky budú počas prvých dvoch augustových týždňov v utorok a štvrtok (1. 8., 3. 8., 8. 8. a 10. 8.), vždy so začiatkom o 14:00 hod. Zapísať sa na letnú univerzitu budú môcť seniori od pondelka 3. júla, prostredníctvom prihlášok na oddelení služieb občanom v sídle magistrátu hlavného mesta. Počet miest je obmedzený, kapacita Zrkadlovej siene, kde sa prednášky aj tentoraz uskutočnia, je približne 150 miest.

„Zámerom vzdelávacieho projektu je sprostredkovať účastníkom odborné znalosti formou prednášok,“ vysvetlila vedúca oddelenia vzťahov s verejnosťou Univerzity Komenského v Bratislave Andrea Földváryová. Projekt financuje hlavné mesto a pre seniorov je zadarmo.

„Letná bratislavská univerzita seniorov sa teší veľkému záujmu a každý rok sa naplní obmedzená kapacita Zrkadlovej siene do posledného miesta. Veríme, že aj tento ročník letnej univerzity bude úspešný a seniori ocenia zaujímavý výber prednášok,“ doplnila Földváryová.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM