Rôzne

Z ulíc Karlovej Vsi zmizlo v minulom roku 52 nepoužívaných áut

Z ulíc Karlovej Vsi bolo počas minulého roka odstránených 43 nepoužívaných áut s evidenčným číslom vozidla, ktoré dlhodobo stáli na jednom mieste.

Ilustračný obrázok k článku Z ulíc Karlovej Vsi zmizlo v minulom roku 52 nepoužívaných áut
4
Galéria

Majitelia odstránili nepoužívané autá na základe výzvy miestneho úradu. Bezplatná zmluvná odťahová služba odtiahla ďalších deväť áut bez EČV. Celkovo Karlova Ves riešila vlani viac ako 90 dlhodobo odstavených vozidiel a vrakov.

Cena zlata

„Parkovacie miesta majú, takpovediac, cenu zlata. Preto je dôležité odstraňovať vozidlá, ktoré vo verejnom priestore nemajú čo robiť,“ povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. Vraky a dlhodobo stojace vozidlá neznamenajú len zhoršenú kvalitu životného prostredia, ale najmä dlhodobé zabratie verejného priestranstva.

Karlova Ves rieši dva typy prípadov. Tým jednoduchším sú vozidlá bez EČV. Po osobnej obhliadke je na auto nalepená výzva, aby majiteľ zabezpečil odtiahnutie vozidla do 60 dní. Ak tak neurobí, vozidlo je odtiahnuté.

Komplikovanejšie je odstraňovanie vozidiel s EČV, keďže ide o vozidlá, pri ktorých je možné zistiť ich majiteľa. Miestny úrad nemôže svojvoľne nakladať s majetkom občana a musí postupovať podľa platnej legislatívy.

Obhliadka auta

Po osobnej obhliadke zamestnanec úradu požiada Krajské riaditeľstvo Policajného zboru o lustráciu majiteľa a na základe nej sa majiteľovi zašle výzva na odstránenie vozidla z daného miesta v lehote do 30 dní.

Pri obhliadke sa tiež skontroluje, či má auto platnú emisnú a technickú kontrolu. V prípade neplatnej emisnej a technickej kontroly zašle miestny úrad podnet na začatie správneho konania na okresný úrad, odbor cestnej dopravy.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM