ELA Rôzne Správy

Do obľúbenej tureckej Antalye sa ODDNES dostanete priamo z Bratislavy

Z Bratislavy do Antalye pri Stredozemnom mori možno po novom letieť už aj individuálne.

Ilustračný obrázok k článku Do obľúbenej tureckej Antalye sa ODDNES dostanete priamo z Bratislavy
Zdroj: Letisko M. R. Štefánika

Turecká nízkonákladová letecká spoločnosť Pegasus Airlines, ktorá od stredy prevádzkuje pravidelné spojenie Bratislavy s Istanbulom dvakrát týždenne, začala v sobotu ráno lietať aj na linke do spomínanej Antalye.

„Bratislava má vďaka pravidelným letom do Istanbulu spojenie s letiskom, ktoré je hubom – ponúka tak možnosť prestupných spojení napríklad do Kapadócie a mnohých ďalších regiónov v Turecku, Kuvajtu, gruzínskeho Tbilisi a ďalších destinácií v rámci siete Pegasus Airlines,“ uviedol generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Dušan Novota.

Z bratislavského letiska už fungujú do Antalye aj charterové lety, ich počet postupne vzrastie počas letných mesiacov. Antalya je jedna z najobľúbenejších turistických lokalít v Turecku pre stredomorské podnebie, pláže či neďaleké zelené útesy.

Z letiska ležiacom severovýchodne od Antalye sa dá dostať napríklad autobusom číslo 600 každých 30 minút na autobusovú stanicu v meste, odkiaľ sú spojenia do celého regiónu. „Na letisku sú rovnako pristavené taxíky, dohodnúť si môžete i súkromný transfer,“ uvádza bratislavské letisko.

Turecká spoločnosť je v poradí ôsmym pravidelným leteckým dopravcom na letisku v Bratislave. Z Letiska M. R. Štefánika bude lietať s lietadlami typu Airbus A320, operatívne Boeing 737–800. Let z Bratislavy na istanbulské letisko Sabiha Gökçen trvá dve a štvrť hodiny.

PEGASUS AIRLINES SPUSTIL PRAVIDELNÉ LETY DO ISTANBULU 🇹🇷 Na letisku v Bratislave sme včera vodnou bránou privítali...

Posted by Letisko Bratislava / Airport Bratislava on Thursday, May 16, 2024

Čo je potrebné vedieť k letným dovolenkám?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM