KAW Rôzne

VIDEO + FOTO: Bratislava zakvitla Flórou. Symbolom jubilejného ročníka výstavy je magnólia

Na výstave nájdete rezané kvety, interiérové a exteriérové rastliny, bonsaje, kaktusy či semená. Kvetom tohtoročnej Flóry Bratislava je magnólia.

Zdroj: Dnes24.sk

Flóra bola a je pre Bratislavu vždy veľkou udalosťou. Jej história sa začala písať pred štyridsiatimi rokmi. Tento rok teda oslavuje okrúhle jubileum.

Kvetinové inšpirácie

Pamätníci spomínajú, ako na výstavisko, ktoré dlhé roky bývalo v PKO na nábreží Dunaja, mieria stovky autobusov s ľuďmi z celého Slovenska. Neskôr sa dejisko výstavy presunulo do priestorov Zimného štadióna a od roku 2002 sa koná Flóra koná v priestoroch INCHEBA EXPO Bratislava. Jej popularita za dlhé roky nijako nepoklesla.

Flóra aj tento rok bude inšpirovať najnovšími trendami vo viazaní kvetov a tvorbou záhrad. Na výstave nájdete rezané kvety, interiérové a exteriérové rastliny, bonsaje, kaktusy, semená, odbornú literatúru, záhradnú techniku, náradie, okrasné kamene, záhradný nábytok, záhradné terasy, bazény, vírivky a množstvo ďalších vecí spojených s kvetmi a záhradou.

Kvetom tohtoročnej Flóry Bratislava je magnólia.

Za povšimnutie určite stoja aj sprievodné akcie. Tentoraz je jednou z nich aj súťaž vo viazaní a aranžovaní kvetov FloraCup 2019. V Inchebe vám svoje rozkvitnuté či zelené zákutia predstaví viac ako 169 vystavovateľov a predajcov zo Slovenska, Česka, Talianska, Poľska, Maďarska a ďalších krajín.

štvrtok – nedeľa / Incheba, Petržalka / vstupné 6 eur, zľavnené 4 eurá

Flóra Bratislava 2019
10
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM