KAW Rôzne

Vešiaky s oblečením pred Starou tržnicou vyzývajú: Je ti zima? Vezmi si ma!

Ak chcete, môžete sa k výzve pridať a zavesiť na vešiak spolu s teplým kabátom aj kúsok dobra a lásky.

Ilustračný obrázok k článku Vešiaky s oblečením pred Starou tržnicou vyzývajú: Je ti zima? Vezmi si ma!
Zdroj: Depaul Slovensko, n. o.

Hoci sa aktuálne teploty šplhajú nad 10 stupňov Celzia, je takmer isté, že s nástupom zimy prituhne a najmä ľudí bez domova čakajú ťažké dni.

Darujte teplo a ľudskosť

Nezisková organizácia DEPAUL Slovensko sa rozhodla podať ľuďom v núdzi pomocnú ruku – tentoraz prostredníctvom oblečenia zaveseného na vešiakoch. Pred bratislavskou Starou tržnicou možno nájsť kabáty, bundy a hrejivé kúsky oblečenia, ktoré si môže zobrať ktokoľvek ide okolo a je mu zima, najmä ľudia bez domova.

„Ak Ti je zima, prosím, vezmi si ma!“ znie výzva zavesená pri vešiaku.

„Malé predvianočné darčeky sú tu pre každého, koho nehreje teplo vlastného domova. Pre každého, kto prežíva chlad ulice. Ďakujeme vám všetkým, ktorí nám pomáhate a pre ktorých ľudia na ulici nie sú neviditeľní. Dajme si ako darček pod stromček ohľaduplnosť, solidaritu a ľudskosť. To sú tie dary čo vedia zachrániť život. Buďme tu pre seba,“ vyzýva na sociálnej sieti DEPAUL Slovensko.

Vešiaky budú pred Starou tržnicou umiestnené iba dnes (20. decembra) do 18:00 hod. Ak chcete, môžete sa k výzve pridať a zavesiť na vešiak spolu s teplým kabátom aj kúsok dobra a lásky.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM