Nina Táborská Rôzne

Vchod do podchodu na Trnavskom mýte si adoptujú dobrovoľníci. Pozrite sa, čo chystajú

Pretrvávajúce zanedbávanie údržby tohto miesta spôsobili, že mu dominuje neporiadok a odpadky. Preto sa aktívna Zelená hliadka spolu s Bratislavskou občianskou samosprávou rozhodli adoptovať si vchod do podchodu na Trnavskom mýte a neútulnému prostrediu dať novú tvár.

Ilustračný obrázok k článku Vchod do podchodu na Trnavskom mýte si adoptujú dobrovoľníci. Pozrite sa, čo chystajú
Zdroj: TASR

Nie je novinkou, že Trnavské mýto neustále bojuje s neporiadkom, graffitmi a vandalizmom. Okrášliť prostredie a spríjemniť ľuďom cestu mýtom má priniesť nedeľná akcia, ktorá sa ako prvé bude venovať vchodu do podchodu, ktorý je najbližšie k budove Istropolisu.

Ako informujú organizátori podujatia, aktivisti Zelenej hliadky, „túto nedeľu sa tu pokúsime vybudovať ostrovček pozitívnej deviácie.“

Dobrovoľníci sa chcú predovšetkým venovať čisteniu graffity, trhaniu buriny pri vchode, zametaniu, osadiť sa majú dva nové odpadkové koše a budú sa tiež natierať podporné stĺpy.

Ako informuje Zelená hliadka, nejde o jednorazové podujatie. Treba veriť, že ľudia ocenia snahy dobrovoľníkov a čistý priestor si budú vážiť viac, ako aktuálnu neútulnú podobu mýta.

Združenie bojovníkov s odpadom, sa venuje aj témam čiernych skládok či odpadového hospodárstva, aktivisti sa snažia poukazovať na bariéry v hlavnom meste prostredníctvom iniciatívy Zelený asfalt, bojovať voči vizuálnemu smogu či parkovaniu na chodníkoch.

Podľa predsedu sa totižto obyvatelia hlavného mesta spoliehajú na to, že ulicu po nich niekto uprace.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM