Nina Táborská Samospráva

Zelená hliadka Bratislavy sa opäť pustila do boja. Čierne reklamné pútače zamorili mesto

V meste sa stále objavujú nové, reklamné, informačné tabule. Okrem toho, že špatia mesto, väčšina je postavených na čierno. Momentálne prebieha konanie medzi magistrátom a spoločnosťou PRE SENT, ktorá umiestňuje svoje reklamné pútače na nepovolených miestach.

Ilustračný obrázok k článku Zelená hliadka Bratislavy sa opäť pustila do boja. Čierne reklamné pútače zamorili mesto
Zdroj: TASR

Takéto pútače môžete vidieť skutočne všade. Problém vizuálneho smogu v hlavnom meste ale nie je novinkou, rovnako ako reklamy, ktoré pomaly zapratávajú chodníky. V poslednej dobe sa rozmohli reklamné tabule najmä v okolí stromov, zelene, na priechodoch pre chodcov či na dopravných značkách.

Na problém upozornila Zelená hliadka Bratislavy, ktorá len pred časom zverejnila čiernu listinu firiem, ktoré takúto reklamu využívajú.

„Najčastejšie sú čierne nosiče umiestňované do zelených koridorov hlavných cestných ťahov, ako sú ulice Trnavská, Bajkalská, Ružinovská, Karloveská, Budatínska či Miletičova,“ informuje magistrát.

Hoci v októbri samospráva odstránila 24 „čiernych“ nosičov vonkajšej reklamy a ďalších 39 informačných panelov, zámerom firmy PRE SENT zabrániť nedokázala.

Do akcie sa pustila Zelená hliadka, podľa ktorej sa len na Námestí SNP nachádza neuveriteľných 31 reklamných zariadení.

V súčasnosti prebieha konanie medzi magistrátom a spoločnosťou PRE SENT, ktorá nedodržiava podmienky definované rozhodnutím o umiestnení reklamného nosiča na komunikáciách v správe hlavného mesta, informuje o tom magistrát na svojich stránkach.

Ako ďalej dodáva, od roku 2012 sa v slovenskej metropole znížil počet nosičov o 281 a vizuálny smog sa ďalej podarilo čiastočne eliminovať odstránením 374 informačných panelov.

Spoločnosť PRE SENT teraz musí bezodkladne odstrániť všetky reklamné tabule, ktoré sú umiestnené na pozemkoch patriacich majetku slovenskej metropoly, a ktoré boli na týchto miestach umiestnené bez súhlasu samotného mesta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM