Nina Táborská Rôzne

Zelená hliadka opäť v akcii: Mladá Garda má nové staré zábradlie

Združenie aktívnych bojovníkov s odpadom sa nevenuje len čiernym skládkam, bariéram v hlavnom meste, či vizuálnemu smogu. Odstraňujú to, čo špatí Bratislavu. Túto nedeľu sa aj napriek nie príjemnému rannému počasiu pustili do dokončenia zábradlia pred Mladou Gardou.

Ilustračný obrázok k článku Zelená hliadka opäť v akcii: Mladá Garda má nové staré zábradlie
Zdroj: TASR

Niekto v nedeľu oddychuje a niekto je naopak aktívnym. Zelená hliadka Bratislavy dnes dokončila už načatú prácu a posledných 60 metrov zábradlia dostalo novú tvár.

Pravdaže, nezostali len pri ňom. V okolí vyzbierali aj tri vrecia odpadu a postŕhali tiež plagáty a potrhané banery.

Ako pre Bratislava24.sk uviedol Matúš Čupka, zakladateľ Zelenej hliadky – dobrovoľníckej iniciatívy, „okrem témy čiernych skládok či odpadového hospodárstva sa venujeme aj poukazovaniu na bariéry v meste prostredníctvom našej iniciatívy menom Zelený asfalt.“

„V rámci tejto iniciatívy vytvárame jednoduché asfaltové nájazdy na najproblémovejších obrubníkoch v meste. Okrem toho poukazujeme na problém vizuálneho smogu, alebo prehlcovania mesta reklamou, prostredníctvom blogov a investigatívy,“ dodal Čupka.

Miesta na čistenie si združenie vyberá prostredníctvom podnetov od ľudí a tiež prostredníctvom sociálnych sietí.

„Poslednou témou je parkovanie na chodníkoch. Problematike sa snažíme pomôcť prostredníctvom značkovania 1,5 metrovej hranice, aby bolo jasné, na koľko miesta má nárok parkujúce vozidlo a na koľko chodec,“ uviedol aktivista.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM