Rôzne

V Záhorskej Bystrici plánuje investor výstavbu troch bytoviek

Spoločnosť H24 Project pripravuje v lokalite Krče výstavbu nového bytového súboru.

Ilustračný obrázok k článku V Záhorskej Bystrici plánuje investor výstavbu troch bytoviek
Zdroj: TASR

Začiatok výstavby je zatiaľ naplánovaný v marci 2021 a jej ukončenie v júni 2023. Vyplýva to zo zámeru investora, ktorý bol predložený na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Termíny sú podmienené právoplatnými rozhodnutiami v povoľovacích procesoch.

Tri bytovky

Investor plánuje výstavbu súboru troch bytových domov s príslušnou dopravnou a technickou infraštruktúrou vrátane plôch verejnej zelene.

„Navrhované bytové domy sa nachádzajú v strednej časti zóny Záhorská Bystrica – Krče, v subsektore H2, blok H24. Na toto územie bola vypracovaná dokumentácia územného plánu zóny,“ píše sa v zámere.

Územie je mierne svahovité a nezastavané. Ohraničené je z juhozápadnej strany ulicou Pri Vápenickom potoku, z juhovýchodnej ulicou Ota Holúzka, zo severozápadnej a severovýchodnej strany bytovými domami.

Dve etapy výstavby

„Navrhované objekty nadväzujú na už vybudované sektory obytných domov zóny Krče. Sú rozdelené na dve časti (etapy), pričom prvá etapa pozostáva z objektu H1 a druhá etapa z objektov H2 – H3. Dopravne sú napojené na komunikáciu Pri Vápenickom potoku alebo ulicou Ota Holúzka. Asi 200 metrov od dotknutej lokality, na ulici Pri Vápenickom potoku je zastávka mestskej hromadnej dopravy,“ píše sa zámere.

Má ísť o štvor- až päťpodlažné bytové domy so zapustenými poslednými podlažiami a predzáhradkami v úrovni prvého nadzemného podlažia.

Dva varianty

Investor predložil na posúdenie zámer v dvoch variantoch. V oboch počíta s celkovou podlahovou plochou 14.083 štvorcových metrov a so 174 parkovacími miestami. Rozdiel je, že počet parkovacích miest pri prvom variante je v podzemnej garáži 69 pre I. etapu a 94 stojísk pre II. etapu, na teréne je vytvorených 11 parkovacích mi­est.

V druhom variante plánuje počet parkovacích miest v podzemnej garáži 46 pre I. etapu a 83 stojísk pre objekty pre II. etapu, na teréne je vytvorených 45 parkovacích mi­est.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM