ts Rôzne

V Rači a Starom Meste sa rokuje o nových výbehoch pre psov

Psičkárov v bratislavskej mestskej časti Rača trápi nedostatok psích výbehov. Z vinohradov ich vinohradníci vyháňajú a v lese musia mať psov na vôdzke.

Ilustračný obrázok k článku V Rači a Starom Meste sa rokuje o nových výbehoch pre psov
Zdroj: TASR

Aj keď je v Rači dostatok voľných nevyužívaných alebo aj zanedbaných plôch, mestskej časti sa napriek veľkému úsiliu nedarí nájsť vhodný pozemok na výbeh pre psov.

Problémom je, že pozemky, ktoré sú vhodné na výbeh, nepatria mestskej časti, ale súkromným vlastníkom alebo mestu. Momentálne sú račianskym chlpáčom k dispozícii tri výbehy, najvyužívanejší z nich je areál bývalej ZŠ Plickova, ktorý poskytlo mesto mestskej časti Rača práve na tieto účely.

Mestská časť sa o tento areál stará, pravidelne ho čistí a kosí. Výbeh je ohradený a oddelený od blízkeho parku. Ďalšie výbehy nájdete na Karpatskom námestí a na Hagarovej ulici. Tieto však oplotené nie sú.

Rokuje sa o novom výbehu

„Vieme, že račianskym psičkárom chýbajú ďalšie oplotené výbehy. Mestská časť Rača hľadá vhodné pozemky, ktoré by si vedela od ich vlastníkov prenajať na dlhodobý prenájom s pravidelnou údržbou. V súčasnosti rokuje s vlastníkom súkromného pozemku v Krasňanoch, ktorý chce mestská časť prenajať na účely voľného výbehu pre psov,“ informuje hovorkyňa mestskej časti Rača Eva Miklánková.

V Starom Meste sa nachádza neďaleko Medickej záhrady ohradený výbeh pre psov s agility prvkami, ktorý ale podľa psičkárov nefunguje tak, ako by mal. Aj hovorkyňa mestskej časti Nora Gubková pre Bratislava24.sk potvrdila, že sa rokuje o ďalšom výbehu.

Bratislavské výbehy

V Ružinove môžete so svojimi miláčikmi vybehnúť do dvoch veľkých parkov. Ohradené výbehy na Astronomickej ulici a na rohu Parkovej a Syslej ulice majú v areáli k dispozícii množstvo agility prvkov.

Vďaka takýmto prvkom, akými sú napríklad hojdačka, pevný či látkový tunel, šikmá stena a rôzne iné prekážky, môžu psičkári vo veľkom meste s obmedzením voľného pohybu psov vybehať svojich miláčikov do sýta.

Práve dnes obe ihriská v rámci akcie Naše mesto, ktorú organizuje nadácia Pontis, dobrovoľníci skrášlili pneumatiky, tunely, preskakovačky a iné prvky farebnými nátermi.

V Petržalke otvoria v tomto roku už tretí výbeh na Vyšehradsekj ulici. Aktuálne sa v mestskej časti môžu vaši miláčikovia vybehať v oplotených výbehoch na Wolkrovej a Holíčskej ulici.

Výbeh pre psíkov s agility prvkami má už aj Karlova Ves. Nachádza sa na Dlhých Dieloch vo vnútrobloku na rozhraní ulíc Kresáková – Hany Meličkovej.

Čítajte aj: V Petržalke otvorili nový park pre psy. Už aj v časti Lúky si môže váš pes voľne pobehať

Ilustračný obrázok

Výbehy pre psov
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM