Alexandra Húsková Samospráva

V Petržalke otvorili nový park pre psy. Už aj v časti Lúky si môže váš pes voľne pobehať

Na Holíčskej ulici sa nachádza nový oplotený výbeh pre psov, ktorý si Petržalčania vybrali v internetovom hlasovaní o použití prostriedkov z participatívneho rozpočtu. Je určený na socializáciu, zlepšovanie ovládateľnosti ale predovšetkým na bežné venčenie psov bez vôdzky.

Ilustračný obrázok k článku V Petržalke otvorili nový park pre psy. Už aj v časti Lúky si môže váš pes voľne pobehať
Zdroj: Dnes24.sk

Slúžiť by mal predovšetkým chovateľom z okolitých domov.

Plochu o rozlohe 1 059 m² bude v lete tieniť niekoľko drevín. Výbeh dopĺňa aj základný mobiliár – dve lavičky, dva koše na drobný komunálny odpad a jeden kôš na psie exkrementy.

Prvý oplotený výbeh sa nachádza na Wolkrovej ulici. Pre svoj podiel vzrastlej stromovej zelene a možnosti výcviku psov s použitím zabudovaných prekážok ho možno nazývať psím parkom, ktorý je svojou rozlohou 11 tisíc štvorcových metrov najväčší na Slovensku.

Petržalčania tu môžu získať základný výcvik pre svojho psíka úplne zdarma.

Výbeh na Holíčskej deklaruje snahu mestskej časti o postupné vybudovanie oplotených výbehov v každej časti Petržalky. Ďalší oplotený výbeh plánuje samospráva realizovať ešte tento rok na Vyšehradskej ulici.

Okrem toho si chovatelia aj tento rok môžu vyzdvihnúť zásobu vreciek v podobe rolky na miestnom úrade, 4. poschodie, kancelária 422. Počet vreciek v rolke je oproti minulému roku vyšší o 100 kusov.

Pre 5583 daňovníkov, ktorí majú psíka prihláseného aj odvedenú daň, je pripravená rolka s 350 kusmi vreciek, ktorú si môžu prísť vyzdvihnúť počas úradných hodín.

Prečítajte si aj: Petržalská samospráva pripravuje rekonštrukciu kultúrneho domu. Z DK Lúky sa stane inkubátor kultúry

zdroj:petrzal­ka.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM