ts Rôzne

V Novom Meste vyrastie výbeh pre psíkov veľkosti olympijského plaveckého bazéna

V Novom Meste vznikne výbeh pre psíkov, na ktorom sa budú môcť do sýtosti vyšantiť a nikoho pri tom nebudú obťažovať.

Zdroj: Facebook

V Novom Meste je do evidencie prihlásených viac ako 2-tisíc psov. Každý z týchto psíkov je rád, keď sa môže bez vôdzky slobodne vybehať a zahrať sa s ostatnými chlpáčmi.

Nový výbeh pre psíkov

Kvalitných výbehov pre psíkov nikdy nie je dosť, čo potvrdí azda každý psičkár, ktorému záleží na aktívnom živote jeho miláčika. V tomto roku by k štyrom výbehom v Novom Meste mohol pribudnúť ďalší, a to na Pionierskej ulici.

„Už niekoľko rokov sa snažíme vybudovať v tejto lokalite výbeh pre psov. Miesto, kde by mohli voľne behať bez rizika nežiadaného stretu s inými návštevníkmi verejných priestranstiev. Nie je to jednoduché, nemáme tu pozemky, kde by sme ho mohli vybudovať. A keď nejaké máme, sú v blízkosti domov, kde časti ľudí prekáža predstava, že by k ich domu prichádzali vybehať svojich štvornohých miláčikov majitelia zo širšieho okolia,“ vysvetľuje starosta mestskej časti Nové Mesto Rudolf Kusý.

Konečne sa ale mestskej časti podarilo získať pozemok, na ktorom vybuduje výbeh pre psíkov, na ktorom sa budú môcť do sýtosti vyšantiť a nikoho pri tom nebudú obťažovať. Vo výbehu budú umiestnené koše na psie exkrementy, smetné koše, ako aj sedenie pre návštevníkov. „Od súkromníka sme získali do prenájmu pozemok s rozlohou viac ako 1200 metrov štvorcových za jedno euro. Máme ambíciu získať do nájmu, prípadne do zverenia aj susedné pozemky. V tom prípade plánujeme rozšírenie výbehu pre psov a inštaláciu herných prvkov pre psov,“ uviedol pre Bratislava24.sk starosta s tým, že psíkovia sa na novom výbehu prebehnú už čoskoro, keďže výbeh chce mestská časť sprevádzkovať v priebehu tohto roka.

Dovtedy sa novomestský psíkovia môžu vybehať vo výbehu v parku Gaštanica na Jeséniovej ulici na Kolibe, v dvoch oplotených výbehoch s hracími prvkami v parku na Hálkovej ulici alebo v dočasnom výbehu pri Lakeside Parku na Tomášikovej ulici.

Ilustračný obrázok

Pes počas horúčav
13
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM