Rôzne

Útulkáči dostali individuálne koterce, novú operačnú miestnosť aj parádny bazén

Každý rok príjme útulok Polianky takmer 3000 psíkov a mačiek. Väčšina z nich má nejaký zdravotný problém, prichádzajú zranení, chorí, týraní...

Ilustračný obrázok k článku Útulkáči dostali individuálne koterce, novú operačnú miestnosť aj parádny bazén
12
Galéria
Zdroj: Sloboda zvierat

Útulky po celom Slovensku sa denne potýkajú s nedostatkom financií a potravy pre psíkov a mačičky, ktoré v tisíckach nachádzajú svoje dočasné domovy v kotercoch či dočasných rodinách. Ak majú to šťastie, adoptuje si ich milujúca rodina, v ktorej slová ako prázdna miska, zima a krutosť nemajú miesto.

Kým však zvieratko na tento deň čaká, pracovníci útulku majú plné ruky práce so zháňaním finančných aj vecných darov a domovov.

Tisícky nechcených

Každý rok príjme útulok Polianky takmer 3-tisíc psíkov a mačiek. „Väčšina z nich má nejaký zdravotný problém, prichádzajú zranení, chorí, týraní… Väčšina z nich u nás tiež absolvuje kastráciu, pretože zvierat bez perspektívy je na svete priveľa a útulkom to navyše prikazuje legislatíva,“ vysvetľuje Sloboda zvierat.

Keďže mnohé zvieratká strávia v útulku aj niekoľko rokov, alebo tu dokonca dožijú, dobrým ľuďom zo Slobody zvierat o to viac záleží na tom, aby sa tu mali dobre.

„Aj preto pribudli tento rok individuálne koterce pre psíkov, čo sa ťažko znášajú s inými a potrebujú svoj vlastný priestor. Dostali nový bazén, v ktorom sa môžu osviežiť počas horúcich letných dní. Zriadili sme tiež novú operačnú miestnosť a pre zlepšenie komfortu zvieracích pacientov plánujeme prijať aj ďalšiu veterinárku,“ približuje Sloboda zvierat.

Toto všetko bolo možné vybudovať najmä vďaka dobrovoľným finančným príspevkom ľudí, ktorým na zvieratkách záleží.

Útulok na Poliankach prijíma zvieratká nielen z Bratislavy a okolitých obcí (je ich už 69). Prijíma aj zvieratá v núdzi z regiónov, najmä z týračiek cez Linku proti krutosti a vážnejšie prípady z regionálnych útulkov.

Novinky v Slobode zvierat
12
Galéria
Zdroj: Sloboda zvierat
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM