Rôzne

Turistický autobus Malokarpatský expres začne premávať 16. júna

V nízkopodlažnom autobuse určenom pre prímestskú autobusovú dopravu si budete môcť prepravovať aj bicykle.

Ilustračný obrázok k článku Turistický autobus Malokarpatský expres začne premávať 16. júna
Zdroj: Bratislavský samosprávny kraj

Malokarpatský expres odštartuje oficiálne svojmu tohtoročnú sezónu 16. júna. Bratislavský samosprávny kraj (BSK) spolu s dopravcom Slovak Lines sa však rozhodol, že hoci autobus začne premávať až o tri týždne, milovníkom turistiky, ale hlavne vína bude k dispozícii počas aktuálnej vínnej cesty a otvorených pivníc na sv. Urbana, teda v piatok a sobotu (26. 5.). Informovala o tom hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Trasa expresu

Po spustení oficiálnej sezóny, teda v polovici júna, bude Malokarpatský expres premávať každú sobotu a nedeľu a počas štátnych sviatkov. A to na trase Bratislava–Doľany cez Svätý Jur, Pezinok, Vinosady, Modru, Dubovú a Častú so zachádzkami do Slovenského Grobu, na Zochovu chatu a na Červený Kameň.

„Cestujúci si lístky môžu zakúpiť priamo u vodiča autobusu, pričom turistická karta Bratislava Card umožňuje cestu zdarma,“ doplnila Forman. Celodenný lístok stojí štyri eurá, lístok na jednu jazdu vyjde na 2,50 eura. V nízkopodlažnom autobuse určenom pre prímestskú autobusovú dopravu je možné prepravovať aj bicykle.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM