Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Zomrel Marián Labuda st., nová štvrť v Petržalke aj Silvester

Uplynulý týždeň bol pestrý. Prečítajte si top 5 tém, ktoré vás zaujali najviac.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Zomrel Marián Labuda st., nová štvrť v Petržalke aj Silvester
6
Galéria

Silvester v Bratislave

Silvestrovské oslavy v metropole Slovenska lákali ľudí z rôznych kútov krajiny. „Silvester sme sa spolu s partiou rozhodli osláviť v Bratislave. Každý rok si vyberieme jedno mesto, odkiaľ niekto z nás pochádza, a tam strávime príchod nasledujúceho roka," povedal 27-ročný Adam z Banskej Bystrice. V uliciach mesta sa nachádzalo aj viacero zahraničných turistov.

Presne o polnoci bol v Bratislave z lode na Dunaji odpálený sedemminútový ohňostroj. V tomto roku samospráva pre návštevníkov osláv končiaceho sa roka a zároveň tých, ktorí vítali rok 2018 v hlavnom meste, pripravila novinku. Ohňostroj namiesto hudobného sprievodu Straussovho valčíka Na krásnom modrom Dunaji sprevádzala moderná hudba.

Fotky nájdete TU:

Nová štvrť v Petržalke

Petržalka by sa mohla v najbližších rokoch rozrásť o novú štvrť. Developer Fundus, s. r. o. predstavil svoj zámer polyfunkčnej zóny Kopčianska – Juh, ktorá má vzniknúť v blízkosti štátnej hranice s Rakúskom a vojenského cintorína. Na tomto území sa v súčasnosti nachádza pole a skládka stavebného odpadu.

Viac sa dočítate TU:

Zomrel herec Marián Labuda st. († 73)

Vo veku 73 rokov nás opustil obľúbený herec Marián Labuda st. Herca už roky trápila silná cukrovka. Sanitku mu susedia volali už aj v júli 2016 po tom, čo odpadol pred domom v Borinke.

Herec hviezdil v mnohých filmových a divadelných úlohách. Srdcia divákov si získal v role Karla Pávka vo filme Vesničko má středisková, v Šulíkovom filme Záhrada a pod. Jeho výrazný talent sa prejavil už aj v mladosti, kedy vo filme Neprebudený v roku 1965 stvárnil husiara Ondráša Machuľu.

Viac TU:

Cépečkári na muške

Líder skupiny Elán Jožo Ráž vytiahol na svetlo sveta novú skladbu s veľavravným názvom Johny Paštekár. Nie je však songom z dielne najpopulárnejšej slovenskej kapely a nejde ani o sólový projekt speváka. Za pesničkou stojí hudobná skupina Kustom Kompany Band a Jožo Ráž v nej iba hosťoval.

Skladbu si môžete vypočuť TU:

Unikátne udalostí na sociálnej sieti

Možností, ako tráviť voľný čas v hlavnom meste, je neúrekom. Ak vaše srdiečko zatúžilo po niečom naozaj netradičnom, nižšie nájdete niekoľko tipov. Za uskutočnenie akcií neručíme, určite ale minimálne pobavia.

Akcie a podrobnosti nájdete TU:

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM