Správy

Zomrel obľúbený herec Marián Labuda st. († 73)!

Herca už roky trápila silná cukrovka. Pri odchode z domu v Borinke a pri nastupovaní do auta mu prišlo zle. Záchranka prišla okamžite.

Ilustračný obrázok k článku Zomrel obľúbený herec Marián Labuda st. († 73)!
Zdroj: TASR

Zomrel obľúbený herec Marián Labuda st. († 73). Informáciu priniesol portál pluska.sk a potvrdila to hovorkyňa Slovenského národného divadla Izabela Pažítková. Zomrel náhle dnes (5. 1.).

„Herec Marián Labuda st. odchádzal dnes z domu v Borinke, kde býval a pri nastupovaní do auta mu prišlo zle. Okamžite prišli privolaní záchranári, ktorí sa ho snažili oživiť, no bohužiaľ, neúspešne. Na mieste boli až dve sanitky,“ informuje portál.

Herca už roky trápila silná cukrovka. Sanitku mu susedia volali už aj v júli 2016 po tom, čo odpadol pred domom v Borinke.

Talentovaný herec

Labuda sa narodil 28. októbra 1944 v Hontianskych Nemciach. Pôsobil v Slovenskom národnom divadle a účinkoval v desiatkach filmoch a televíznych inscenácií. Pamätná je jeho úloha v kultovom filme Vesničko má středisková. Herec hviezdil v mnohých filmových a divadelných úlohách. Srdcia divákov si získal v role Karla Pávka vo filme Vesničko má středisková, v Šulíkovom filme Záhrada a pod. Jeho výrazný talent sa prejavil už aj v mladosti, kedy vo filme Neprebudený z roku 1965 stvárnil husiara Ondráša Machuľu.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM