Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Zmeny v MHD, parkovisko v Boroch aj My na Kamennom na predaj

Uplynulý týždeň priniesol množstvo zaujímavých noviniek, ktoré by nemali ujsť vašej pozornosti.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Zmeny v MHD, parkovisko v Boroch aj My na Kamennom na predaj
5
Galéria

Viaceré zastávky MHD budú mať od pondelka nové názvy

Pondelok 12. marca bude pre bratislavskú MHD-čku dňom veľkých zmien. Ak cestujete v Bratislave mestskou hromadnou dopravou, mali by ste vedieť, že na budúci týždeň dôjde k výraznej úprave názvov zastávok MHD. Zmenia sa dokonca aj také, ktorých názvy sme poznali dlhé roky.

Okrem toho od pondelka pribudnú na niektorých linkách MHD nové zastávky, električka č. 7 bude poobede premávať až do Rače. O ďalších zmenách sa dočítate nižšie.

Záchytné parkovisko pre 370 áut v Boroch nepostavia

Už zopár rokov sa hovorí o projekte Železníc Slovenskej republiky, ktorý počíta s vybudovaním novej zastávky a záchytného parkoviska v Devínskej Novej Vsi. V rámci projektu sa ráta s vybudovaním dopravného prestupného uzla železnica – autobus – električka.

Súčasťou malo byť aj záchytné parkovisko Park & Ride pre 370 áut s prístupom z Agátovej ulice. Zastávka aj parkovisko mali vyrásť na mieste záhradkárskej oblasti. Parkovisko ale dostalo od ministerstva dopravy stopku.

Prečo, sa dočítate nižšie.

Obchodný dom My na Kamennom námestí je na predaj

Maloobchodný reťazec Tesco predáva obchodný dom My na Kamennom námestí. V súčasnosti prebiehajú rokovania s potenciálnymi záujemcami, medzi ktorými je aj developerská spoločnosť Lordship, ktorá vlastní susedný hotel Kyjev.

Viac sa dočítate nižšie.

V Bratislave budú testovať novú električku

V uliciach Bratislavy sa v týchto dňoch objaví električka Škoda ForCity Classic. Vyrobila ju česká spoločnosť Škoda Transportation pre turecké mesto Eskişehir. Pýtate sa, čo teda bude robiť v našom meste?

Dozviete sa nižšie.

Havária vodovodného potrubia

Bradáčovu ulicu v Petržalke v stredu ráno zaliala voda. Dôvodom bola porucha na potrubí verejného vodovodu. Pre obyvateľov bolo zabezpečené náhradné zásobovanie pitnou vodou prostredníctvom cisternového vozidla.

Viac info nižšie.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM