Rôzne

Zmeny v MHD: Električka č. 7 bude poobede premávať až do Rače

Od tohto pondelka nás okrem nových názvov viacerých zastávok čakajú aj ďalšie zmeny v cestovných poriadkoch MHD.

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v MHD: Električka č. 7 bude poobede premávať až do Rače
Zdroj: TASR

Pondelok 12. marca bude pre bratislavskú MHD-čku dňom veľkých zmien. Už skôr sme vás informovali o tom, že viaceré zastávky, na ktoré sme boli dlhé roky zvyknutí, budú mať nové názvy. Okrem toho čakajú cestujúcich aj ďalšie novinky.

Zmeny v nočných linkách

Dopravný podnik Bratislava (DPB) informuje cestujúcich, že od pondelka bude rozšírená nočná premávka na linkách N29 N34 a N37 z Hlavnej stanice. „Tieto nočné linky pôjdu aj o 0:00 hod. z Hlavnej stanice, tak ako ostatné nočné linky, ktoré z Hlavnej stanice o polnoci odchádzajú,“ píše DPB na webovej stránke.

Zároveň sa na linke N61 posúvajú odchody z letiska na Hlavnú stanicu o 9 minút skôr a na linke N70 bude zmenená konečná zastávka Korytnická na zastávku ŽST Podunajské Biskupice. Linka N99 nebude premávať o 2:34 hod. z Vozovne Petržalka do Ovsišťa.

Pridané zastávky

Od pondelka navyše pribudnú na niektorých linkách MHD nové zastávky.

  • linky č. 35 a N34 budú zastavovať aj na zastávkach Dolné Krčace a Horné Krčace (obe na znamenie)
  • linka č. 57 zastaví pri jazde od Starej Vajnorskej aj na zastávke Jurajov dvor
  • linka č. 65 bude počas pracovných dní v čase od 6:30 do 19:30 hod. zachádzať na novú zastávku Cudzinecká polícia (na znamenie) na Regrútskej ulici
  • linka č. 99 obslúži aj zastávku Gercenova (na znamenie) na Rusovskej ceste

Električka č. 7 až do Rače

Dopravný podnik informuje aj o zmenách na električkovej linke č. 7. Tá v súčasnosti jazdí po stálej trase ŽST Vinohrady – Námestie SNP, pričom počas rannej špičky premáva na predĺženej trase z Rače na Námestie SNP.

Od pondelka 12. 3. bude električka premávať na predĺženej trase z Námestia SNP do Rače aj počas poobednej špičky cca od 14:00 do 18:00 hod. „Na račianskej radiále sa tým pádom posilní poobedná obsluha zo súčasných 15 spojov za hodinu na 22,5 spojov za hodinu,“ uvádza DPB.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM