Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Stavebný boom mení podobu hlavného mesta

Bratislava, ako sme ju roky poznali, sa každým týždňom mení čoraz viac. Niekde vyrastajú developérske projekty ako huby po daždi, inde padajú ako zápalky.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Stavebný boom mení podobu hlavného mesta
21
Galéria
Zdroj: TASR , vydrica.com

Búranie kvôli hokeju

Práce, ktoré sa momentálne vykonávajú v okolí Istropolisu, súvisia výlučne s prípravou fan zóny počas majstrovstiev sveta (MS) v ľadovom hokeji 2019 v Bratislave. Ľudia zdieľajúci informácie na internete poukazujú na to, že bager odstraňoval podstavec, na ktorom sa pred rokom 1989 nachádzala busta Františka Zubku.

Viac sa dočítate tu:

Apollo zmizne

Biznis centrum Apollo 1 pôjde onedlho k zemi. Developer ho bude búrať citlivo. Na zbúranie biznis centra Apollo 1 na Prievozskej ulici v Bratislave, ktorému hrozilo zrútenie, už má developer HB Reavis právoplatné povolenie.

Viac sa dočítate tu:

Nová podoba Podhradia

Zjednotenie mesta a oživenie verejného priestoru sľubuje v Bratislave developerský projekt Vydrica. V tesnej blízkosti Mosta SNP a Dvořákovho nábrežia ho plánuje začiatkom budúceho roka budovať spoločnosť Vydrica Development, ktorú tvorí firma Vydrica, vlastník pozemkov, a developerská spoločnosť Lucron.

Viac sa dočítate tu:

Jarovce ožijú

Jarovce sa rozvíjajú veľmi rýchlym tempom. Pribúdajú stavby rodinných domov i väčšie projekty obytných domov. Aby bola mestská časť príjemným miestom pre život, potrebuje však tiež parky a priestor na šport.

Viac sa dočítate tu:

V lete nás osviežia fontány

Bratislavu môžeme nazvať aj mestom fontán. Na jej území je vyše 140 fontán, mnohé z nich patria okrem mesta aj mestským častiam, hotelom, nákupným strediskám a iným vlastníkom.

Viac sa dočítate tu:

Spustenie bratislavských fontán
21
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM