Rôzne Správy

TOP 5 tém týždňa: Program Slovákov na ZOH, tajomná Železná studnička aj výprava do podhradia

V uplynulom týždni vás najviac zaujal prieskum bratislavského podhradia, rozpadnuté ruiny na Železnej studničke i posun v projekte multišportového komplexu v Rači.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Program Slovákov na ZOH, tajomná Železná studnička aj výprava do podhradia
16
Galéria

OBRAZOM: Nahliadnite do tajomných priestorov pod Bratislavským hra­dom

Bratislavské podhradie už ani zďaleka nevyzerá tak ako v minulosti. Kedysi osídlené územia museli ustúpiť dôležitejšej výstavbe a zostali po nich už len zabudnuté miesta. Jednou z takých oblastí je aj Vydrica, ktorú nedávno preskúmali nadšenci z občianskeho združenia Bunkre a projektu The Valkyrie Urban Exploration.

Program slovenských športovcov na ZOH v Pjongčangu. V ktoré dni môžeme očakávať medaily?

V piatok odštartovali 23. zimné olympijské hry v juhokórejskom Pjongčangu. O medaily zabojuje takmer 3 000 športovcov z 92 krajín sveta. Svoje želiezka v ohni máme aj my! Najväčšie medailové šance vkladajú slovenskí fanúšikovia do dvojnásobnej olympijskej víťazky v biatlone Anastasie Kuzminovej či alpskej lyžiarky Petry Vlhovej.

Tajomná Železná studnička: Rozpadnuté ruiny patria bývalej vozovni autobusov

Ak sa pri potulkách Železnou studničkou dobre poobzeráte, rozpadnuté torzo budovy bývalej vozovne autobusov poľahky nájdete nad zrekonštruovaným IX. mlynom. V súčasnosti už rozhodne nie je čo obdivovať. Zaujímavejšie je pozrieť sa späť do histórie.

Výstavba Višňovského multifunkčnej športovej haly v Rači by sa mohla začať tento rok

Športoví nadšenci nielen z Rače, ale aj zo širokého okolia, majú (zatiaľ) malý dôvod na radosť. Zdá sa, že projekt multišportového komplexu LBG aréna, za ktorým stojí bývalý úspešný slovenský hokejista Ľubomír Višňovský, naberá po dlhšom čase opäť reálne kontúry.

Tragédia v Lamači: V telocvični našli obesené 15-ročné dievča

V piatok večer sa v Bratislave stala obrovská tragédia. V Lamači našli obesenú len 15-ročnú dievčinu. Ohliadajúci súdny lekár cudzie zavinenie na mieste nepotvrdil ani nevylúčil a pre zistenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva.

Prieskum bratislavského podhradia
14
Galéria
Zdroj: OZ Bunkre
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM