Rôzne

Výstavba Višňovského multifunkčnej športovej haly v Rači by sa mohla začať tento rok

Vyzerá to tak, že projekt športového komplexu v Rači sa posunul zase o krok bližšie k realizácii. Podľa primátora Bratislavy by sa výstavba mohla začať ešte tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba Višňovského multifunkčnej športovej haly v Rači by sa mohla začať tento rok
8
Galéria
Zdroj: Bratislava - Rača

Športoví nadšenci nielen z Rače, ale aj zo širokého okolia, majú (zatiaľ) malý dôvod na radosť. Zdá sa, že projekt multišportového komplexu LBG aréna, za ktorým stojí bývalý úspešný slovenský hokejista Ľubomír Višňovský, naberá po dlhšom čase opäť reálne kontúry.

Rokovania s primátorom

Vo štvrtok 8. februára prebehli rokovania medzi starostom Rače Petrom Pilinským, zástupcami projektu LGB aréna a primátorom Bratislavy Ivom Nesrovnalom. Hlavnou témou ich rozhovorov bola práve výstavba moderného športoviska v Rači na Černockého ulici.

„Všetci zúčastnení sa zhodli na tom, že športovisko bude prínosom nielen pre Račanov, ale pre ľudí z celej Bratislavy a okolia, a teda význam takéhoto komplexu treba vnímať aj nad rámec hlavného mesta,“ uvádza mestská časť Rača na webovej stránke.

Multifunkčný areál

Súčasťou multišportového komplexu má byť krytá plaváreň, zimný štadión či miesto pre fitness. V pláne je aj exteriérové multifunkčné ihrisko a v areáli sa budú nachádzať aj rozsiahle šatne pre všetkých športovcov. Fungovať tam budú detské krúžky, miesta pre oddych a reštaurácia s kaviarňou.

Koncom októbra minulého roka sme vás informovali, že projekt čaká na stavebné povolenie. Na tom sa nič nezmenilo, a tak je termín začiatku výstavby naďalej otázny. Nesrovnal však čo-to naznačil. „Primátor vyslovil projektu veľkú podporu a sľúbil, že bude nápomocný pri riešení rôznych stanovísk a povolení zo strany magistrátu tak, aby sa výstavba mohla začať ešte tento rok,“ informuje račianska samospráva.

LBG arena
8
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM