Rôzne

TOP 5 tém týždňa: obnova Kollárovho námestia, Mikuláš v Bratislave aj uzavretie vstupov do podchodu

Počas týždňa vás zaujali adventné trhy na Bratislavskom hrade, obnova Kollárovho námestia aj novinky z Trnavského Mýta.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: obnova Kollárovho námestia, Mikuláš v Bratislave aj uzavretie vstupov do podchodu
9
Galéria
Zdroj: Facebook

Kolárko opäť ožije! Toto je nová vízia pre zanedbané bratislavské námestie

Kto denne prechádza cez Kollárovo námestie, dobre vie, že tento verejný priestor už dlho nepôsobí zrovna prívetivo. Ak však máte pozorné oko, určite vám neušlo, že na Kolárku sa v poslednom čase niečo deje. Iniciátorom oživenia Kollárovho námestia je nadácia Green Foundation, ktorá sa už od marca snaží prinavrátiť „Kolárku“ jeho zašlú slávu.

Mikuláš v Bratislave: Tipy na akcie, kde si detičky užijú pravú mikulášsku zábavu

Bradatého pánka v červenom rúchu nájdete v meste v rôznych podobách. Zoskočí padákom, odvezie deti parnou lokomotívou aj vyhliadkovým autíčkom. Navyše, rozdá kopu sladkostí! Prečítajte si, kde všade Mikuláš na bratislavské deti čaká…

Rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte si vyžiada uzatvorenie dvoch vstupov

Rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte je v plnom prúde a práce pokračujú podľa plánu. Doteraz sa v podchode realizovali práce na odstránení hliníkového podhľadu a stropnej tepelnej izolácie v celom rozsahu vybudovanie koridorov pre peších. Od 1. decembra sa začali práce, ktoré si vyžadujú dočasné uzavretie dvoch vstupov do podchodu. Ide o vstup pri Novej Tržnici a električkové nástupište č. 1.

Polícia preveruje informáciu o možnom útoku na vianočných trhoch v Bratislave

Polícia preveruje informáciu o teroristickej hrozbe na vianočných trhoch v Bratislave, ktorá sa v posledných dňoch šíri medzi ľuďmi. Vo videu na sociálnej sieti na to upozornil policajný prezident Tibor Gašpar s tým, že zatiaľ sa nepotvrdila relevantnosť tejto informácie.

Na Bratislavskom hrade budú opäť vianočné trhy

Každý víkend bude pre návštevníkov pripravený program. Od piatku do nedele si vždy môžu návštevníci na hradnom nádvorí pozrieť od 17:30 do 19:00 hod. prehliadku tradičných, slovenských vianočných zvykov v interpretácii folklórnych skupín a súborov z celého Slovenska a základných umeleckých škôl Bratislavy.

Vianočné trhy na Bratislavskom hrade
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM