Rôzne Správy

Rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte si vyžiada uzatvorenie dvoch vstupov

Od 1. decembra sa začnú práce, ktoré si budú vyžadovať dočasné uzavretie dvoch vstupov do podchodu. Ide o vstup pri Novej Tržnici a električkové nástupište č. 1.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte si vyžiada uzatvorenie dvoch vstupov
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte je v plnom prúde a práce pokračujú podľa plánu. Doteraz sa v podchode realizovali práce na odstránení hliníkového podhľadu a stropnej tepelnej izolácie v celom rozsahu vybudovanie koridorov pre peších a v súčasnosti prebiehajú interiérové asanačné práce.

Zatvorené vstupy

Od 1. decembra sa začnú práce, ktoré si budú z hľadiska bezpečnosti vyžadovať dočasné uzavretie dvoch vstupov do podchodu. Ide o vstup do podchodu Nová Tržnica a električkové nástupište č. 1. Alternatívne trasy budú vedené na povrchu Trnavského mýta. Dočasné obmedzenia sú naplánované do marca 2018. Bratisla­va24.sk informovala hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer.

Alternatívne trasy budú vedené nasledovne:

  • Vstup do podchodu Nová Tržnica bude uzatvorený – obchádzková trasa bude viesť po Šancovej ulici k priechodu pre chodcov pri Novej Tržnici v smere na Kukučínovú ulicu. Následne bude potrebné prejsť na druhú stranu a po chodníku až ku vstupu do podchodu Istropolis
  • Električkové nástupište č. 1 bude uzatvorené – obchádzková trasa bude viesť náhradným priechodom na nástupište č. 2

V okolí podchodu budú inštalované informačné tabule, ktoré budú verejnosť navigovať na obchádzkové trasy. Je dôležité, aby verejnosť dodržiavala tieto obchádzkové trasy nakoľko sú navrhnuté v súlade s bezpečnostnými opatreniami a v súlade s pravidlami cestnej premávky.

V podchode na Trnavskom mýte aktuálne prebiehajú práce:

  • asanácia verejných toaliet – sanita, obklad stien, dlažba
  • demontáž vnútorných obkladov stien podchodu
  • lokálna demontáž dlažby v časti budúcich nájomných jednotiek
  • asanácia technických priestorov v technologickom zázemí podchodu

Opravujú aj chodníky

Hlavné mesto s cieľom komplexnejšej revitalizácie priestoru Trnavského mýta aktuálne opravuje povrchy chodníkov od Levickej ulice po križovatku Trnavské mýto a v oblasti pri východe z podchodu Trnavská/Vajnorská, ako súčasť celého projektu podchodu Trnavského mýta. Práce by mali byť ukončené približne do polovice decembra.

Rekonštrukciu podchodu realizuje hlavné mesto v spolupráci s developerskou firmou Immocap Group a. s. Rekonštrukcia podchodu by mala byť ukončená v lete 2018.

Podchod na Trnavskom mýte (november 2017)
3
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM