Rôzne

TOP 5 tém týždňa: Kam sa vybrať na jahody a ako ekonomicky cestovať

Bratislava počas uplynulého týždňa žila zaujímavými udalosťami. Pripomeňme si ešte raz tie, ktoré vás najviac zaujali.

Ilustračný obrázok k článku TOP 5 tém týždňa: Kam sa vybrať na jahody a ako ekonomicky cestovať
Zdroj: Facebook , ephoto.sk , TASR

Samozber v Dunajskej Lužnej sa začal už tento víkend, no zrelých jahôd je relatívne málo. Samozber ponúkajú už aj obce Trnovec nad Váhom (cena za kilo jahôd je 2,60 eur), Čachtice aj Žabokreky nad Nitrou a Dvory nad Žitavou. Od 23. mája si môžete nazbierať jahody aj vo Veselom (2,20 eur za kilo jahôd).

Jar je v plnom prúde, teploty sa pomaly šplhajú k letným 28 stupňom Celzia a cesta neklimatizovaným, ale aj preklimatizovaným vozidlom môže byť neznesiteľná. Kedy a ako sa spúšťa klimatizácia v bratislavskej MHD?

Počas uplynulého víkendu zaznamenala polícia dva nové prípady pokusu o okradnutie, ku ktorým došlo v širšom centre hlavného mesta. Tak, ako minulý rok, aj tentoraz išlo o zlodejky zo zahraničia.

Cestujúci bratislavskou MHD majú už od mája majú možnosť kúpiť si pohodlne a bez zbytočných stresov predplatný cestovný lístok priamo na bezkontaktnú platobnú kartu. Praktickú novinku pripravilo hlavné mesto v spolupráci s Dopravným podnikom Bratislava.

Na kruhovom objazde pod Prístavným mostom v Bratislave sa vo štvrtok popoludní zrazil autobus MHD s osobným autom. Pri nehode sa zranilo najmenej sedem cestujúcich. Na mieste zasahovali záchranné zložky.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM