Tomáš Stupavský Rôzne

To ste asi nečakali! Vianočné trhy v Bratislave patria medzi 12 najzaujímavejších v Európe

Každý rok sa ľuďom počas decembra zlepší nálada, keď sa na námestiach rozsvietia vianočné trhy, ktoré sú populárne nielen u nás, ale po celej Európe. A predstavte si, že medzi najzaujímavejšie patria aj tie, ktoré sa konajú v našom hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku To ste asi nečakali! Vianočné trhy v Bratislave patria medzi 12 najzaujímavejších v Európe
Zdroj: TASR

Internetový portál Huffingtonpost.com zostavil rebríček 12 najkrajších vianočných trhov, ktoré by ste mali zaručene navštíviť. Nechýbajú medzi nimi 440 rokov starý trh vo Štrasburgu alebo rovnako slávne podujatia vo Bruggách alebo Viedni. No existujú aj iné, ktoré sú možno menej známe, ale nemenej skvelé.

Podľa hodnotení, ktoré ľudia posielali na jednotlivé mestá, experti z Booking.com zaradili do exkluzívneho výberu vďaka pozitívnym ohlasom aj Vianočné trhy v Bratislave. Predovšetkým sa návštevníkom pozdávalo ich umiestnenie v historickom centre mestskej časti Staré Mesto. Podľa ich konštatovania to na našich trhoch skutočne žilo. A s tým sa nedá nič iné iba súhlasiť.

V Bratislave je na Hlavnom a Hviezdoslavovom námestí rušno po celý čas. Či prídete cez deň alebo večer na trhoch je stále množstvo nadšencov vareného vína a chutných pokrmov. Nechýba ani vianočná hudba čo vhodne dopĺňa živelnú atmosféru, ktorá na trhoch neustále panuje.

Tento rok Vianočné trhy v Bratislave trvali od 21. novembra do 23. decembra. Ako už bolo povedané pravidelne sú situované v samom srdci historického centra. Len na Hlavnom námestí býva postavených okolo 70 stánkov.

Tie lákajú návštevníkov a veľké množstvo občerstvenia alebo suvenírov. Ľudia si vždy pochutnávajú na cigánskej pečienke, slaných a sladkých lokšiach, podpecníkoch a mnoho ďalšieho. Tento rok bol novinkou aj skalický trdelník alebo kapustnica. Z nápojov je toho v ponuke habadej. Od širokého výberu vianočných punčov až po varené víno a medovinu. Milovníci dekorácii a iných suvenírov si taktiež prídu na svoje. Stánkari majú vo svojej ponuke vianočné ozdoby, mydlá, sviečky, ľudovú keramiku, či textilné výrobky.

Čiže môžeme potvrdiť, že za naše vianočné trhy sa hanbiť nemusíme, keďže sú už známe po celom starom kontinente.

Toto je spomínaný zoznam vianočných trhov v Európe, ktoré by ste mali za každú cenu vidieť:

Bolzano, Taliansko: Mesto sa nachádza v regióne Južné Tirolsko. Tento trh je navštevovaný Európanmi, ktorí chcú nasať tú pravú vianočnú atmosféru. Okrem toho si tu môžu vychutnať dobré jedlo a turistiku.

Colmar, Francúzsko: Toto očarujúce miesto je hlavným mestom alsaského vína. Vianočný trh ponúka veľa miestneho vína a pochutín.

Trento, Taliansko: Severné talianske mesto má zreteľný renesančný nádych po celý rok.

Innsbruck, Rakúsko: Známy pre svoje hory, no táto klasická zimná destinácia vie zhodou okolností tiež ponúknuť trh hviezdnej kvality..

Štrasburg, Francúzsko: Ako sme už spomínali, toto miesto mesto prekvitá predovšetkým históriou.

Tallinn, Estónsko: Tie pravé vianočné trhy navyše aj s hromadami snehu.

Bratislava, Slovensko: Mestská časť Staré Mesto je domovom vianočných trhov, ktoré ponúkajú večernú živú zábavu

Salzburg, Rakúsko: V tomto meste sú stánky postavené priamo pri hrade.

Vroclav, Poľsko: Trhy v Poľsku nemusia byť také známe, ale stojí za to ich navštíviť.

Bruggy, Belgicko: Ďalším dôvodom prečo si zamilovať Bruggy môžu byť aj miestne vianočné trhy.

Viedeň, Rakúsko: Známe miesto predovšetkým vďaka charakteristickej domácej dekorácií a sladkosťami.

Merano, Taliansko: Ľudia milujú mieste kúpele, ale aj vianočný trh je prvotriedny.

Zdroj: www.huffingtonpost.com

Začali vianočné trhy v Bratislave
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM