Kultúra

TIPY NA VÍKEND: Vianočná Bratislava otvára svoje brány

Najočakávanejšie sviatky v roku sa pomaly blížia a v Bratislave štartujú v piatok otvorením Vianočných trhov.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA VÍKEND: Vianočná Bratislava otvára svoje brány
14
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook

Vianočné trhy

Vianočné trhy sú neodmysliteľnou súčasťou atmosféry najočakávanejších sviatkov roka. Tie bratislavské s dlhoročnou tradíciou prilákajú každoročne nielen množstvo domácich, ale i návštevníkov mesta na príjemné trávenie adventných a predvianočných chvíľ. Centrálnym námestím bude Hlavné námestie, na ktorom bude pódium s kultúrnym programom, gastro stánky a stánky na predaj vianočných darčekov a lahôdok.

piatok – 22. december / Hviezdoslavovo a Hlavné námestie / vstup voľný

Noc prísne zakázaných filmov

V piatok Noc prísne zakázaných filmov poukáže na tému škodlivosti audiovizuálnych materiálov v podobe negatívnych, predovšetkým psychických dopadov na jedinca a spoločnosť, spôsobených ich nadmernou a hlavne neregulovanou konzumáciou.

piatok / 19:30 – 22:30 hod. / Luna Bar pod Hotelom Kyjev / vstup 3 eurá

Zóna bez peňazí

V Dúbravke a Senci sa v piatok a v sobotu uskutoční dobročinný trh Zóna bez peňazí. Zapojiť sa doň môže každý, stačí prísť a darovať to, čo už nepotrebuje a urobiť tak radosť tým, ktorí si to nemôžu dovoliť.

sobota / 9:00 – 16:00 hod. / Dom kultúry Dúbravka / vstup voľný

sobota / 9:00 – 16:00 hod. / MsKS Senec / vstup voľný

Kapustnica na Miletičke

Príďte na Miletičku ochutnať mladé Svätokatarínske vína či pochutiť si na kapustnici.

sobota / 9:00 – 13:00 hod. / trhovisko Miletičova / vstup voľný

Street Food Park

Ďalšia zo série Street Food Parkov je tu. Tentoraz bude ale niečím výnimočný. Zabudnite na plastové obaly, tácky, príbory, poháre či tašky! Na novembrovom Street Food Parku sa napapáme z kompostovateľného riadu. Tešiť sa môžete na Trhance jak párance, Salt'n'Pepa Foodtruck, InTempo snack, Burrito Fellas, Twister Bakery či UNAS Bistro, ktorí si pre vás pripravili špeciálne sviatočné menu – vianočný sweet-chilli burger.

do soboty / 12:00 – 22:00 hod. / pred Starou tržnicou / vstup voľný

Snehová vločka

Štvrtý ročník festivalu Snehová vločka je tu. Zima je už za dverami a je najvyšší čas načerpať tú správnu inšpiráciu. Opäť sú pre vás pripravené skialpové prezentácie a videá z rôznych kútov sveta. Tatry, Pamír, Kaukaz, Andy, lavínová prevencia a aj netradičné preteky. To všetko a možno aj nejaké prekvapenie.

sobota / 16:00 – 22:00 hod. / DK Dúbravka

Vianočné trhy Schloss Hof

Rakúsky zámok Schloss Hof sa počas piatich predvianočných víkendov premení na pôsobivú vianočnú dedinku. Zažite jedinečné miesto diania cisárskych a vidieckych Vianoc. Objavte jedinečné remeselnícke výrobky a nádherné vianočné doplnky. Získajte originálne nápady na darčeky a ochutnajte typické lahôdky z regiónu. K tomu všetkému tóny vianočnej hudby a kreatívne dielničky pre deti. Vianočné trhy na zámku Schloss Hof ponúkajú nádherný adventný zážitok pre všetky zmysly na pozadí imperiálnej kulisy.

Harmonogram TU.

Otvorenie skateparku Gercenova

Na nevyužívanej časti ihriska pri spojenej škole Gercenova otvoria nový betónový miniskatepark. Buďte pri tom! Priestor bude slúžiť deťom na korčuliach, BMX, kolobežkách a skejtoch. Dizajn MiniSkateparku Gercenova je prispôsobený začiatočníkom – navrhli a postavili ho však chalani, ktorí sa venujú stavbe skejtparkov aj profesionálne. Slúžiť bude návštevníkom vždy po školskom vyučovaní. Skejtpark bude určite zmysluplnou alternatívou aj pre deti zo sociálne slabších skupín.

nedeľa / 10:00 hod. / Gercenova 10 / vstup voľný

Vianočný bazár

Tento rok sa bude konať v poradí už 26. ročník charitatívneho Vianočného trhu, ktorého organizátorom je Medzinárodný dámsky klub v Bratislave. Zúčastnení budú ponúkať v stánkoch svoje suveníry, reklamné materiály, národné jedlá, nápoje a rôzne národné produkty jednotlivých krajín. Vyzbierané peniaze sa využijú na charitatívne aktivity na území Slovenska.

nedeľa / 10:00 – 17:00 hod. / v priestoroch Starej tržnice / vstup voľný

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM