Kultúra

TIPY NA TÝŽDEŇ: Odvezte sa vysvietenou električkou na Vianočný bazár chalaňov

Vianočnou električkou po boku Mikuláša aj zábava na Minipárty so Šípom, až vás bude brucho bolieť. Druhý decembrový týždeň v Bratislave bude čarovný.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Odvezte sa vysvietenou električkou na Vianočný bazár chalaňov
8
Galéria

December je mesiacom, ktorý majú radi malí aj veľkí. Čas sa na chvíľu zastaví, rodiny sa schádzajú. Najväčšiu radosť však majú deti, pre nich majú sviatky čarovnú moc.

Pravý Mikuláš v Dúbravke

Rozžiarené detské oči plné očakávaní, zábavu a veľa radosti, to všetko zažijete v Dúbravke. Príde totiž Mikuláš. Tento rok príde Mikuláš na koči, pre deti je pripravený aj sprievodný program plný spevu a piesní.Mikuláš bude mať okrem rozdávania darčekov ešte jednu príjemnú povinnosť, rozsvieti Dúbravku a Vianočný stromček.

pondelok / 17:00 hod. / v Dome kultúry Dúbravka

Adventný koncert

Zažite vianočnú atmosféru s mestskou časťou Bratislava-Ružinov a Cultus Ružinov na vianočnom koncerte žiakov a pedagógov ZUŠ sv. Cecílie, ktorý je spojený s predajnou výstavou prác žiakov.

pondelok / 17:00 – 20:00 hod. / Park Andreja Hlinku / vstup voľný

Rozsvietenie stromčeka

Rozsvietenie stromčeka za prítomnosti Mikuláša bude vyvrcholením programu, ktorý mesto prichystalo na pondelkový podvečer a odohrá sa pred budovou Inkubátora. Primátor Malaciek Juraj Říha sľubuje, že vianočný stromček, ktorý bude už druhé Vianoce dominantou adventných trhov v meste, ozdobia novým štýlom.

Svetelná výzdoba stromu i príprava programu si vyžiadajú dočasné dopravné obmedzenia na parkovisku na Mierovom námestí. V pondelok od 17. hodiny uzavrú Hviezdoslavovu ulicu v úseku od Ulice M. R. Štefánika po Bernolákovu.

pondelok / 18:00 hod. / Malacky

Vianočná električka

Hlavné mesto sa bude môcť opäť pochváliť vianočnou električkou. Bohato vyzdobená Vianočná električka bude šíriť slávnostnú atmosféru od utorka do dňa pred Silvestrom. Vianočnou električkou sa s vami odvezie aj Mikuláš, ktorý najmenších zaiste prekvapí aj sladkou drobnosťou.

utorok / 14:00 hod. / zastávka SND (bývalá zastávka Jesenského)

Vianočná univerzita 2016

Druhý ročník Vianočnej univerzity bude plný vianočno-študijnej atmosféry, vône kapustnice, stánkov, hudby, súťaží, pohody a zábavy. Bratislavský okrášľovací spolok tam nebude chýbať.

utorok / 10:00 – 22:00 hod. / Obchodná fakulta EU v Bratislave

Prešporáčik pozýva deti

Prešporáčik pozýva deti na slávnostné otvorenie “Nového hradného okruhu pre deti”. Okruh bude otvárať primátor mesta Ivan Nesrovnal a Ľubomír Feldek, významý slovenský spisovateľ, ktorý pre deti napísal a aj narozprával tento veselý okruh plný zaujímavostí, básničiek a interaktívnych otázok o Bratislave.

utorok / 16:00 hod. / pred SND na Hviezdoslavovom námestí

Zdroj: Facebook

Požiar – ako mu predchádzať, ako sa správať

Ako sme sa počas sviatko radosti a pokoja vyhli neželaným haváriám, mestská časť Dúbravka pripravila bezpečnostnú prednášku hasičov, pokyny a ukážky. Prednášať bude Matej Filípek, veliteľ dobrovoľného hasičského zboru v Dúbravke.

štvrtok / 14:00 – 16:00 hod. / modrá sála Domu kultúry / vstup voľný

Minipárty

Po úspešnom divadelnom programe Všechnopartička, pripravil Karel Šíp nový divadelný program Minipárty spolu s komikom Josefom Náhlovským. Zažijete humor a improvizovanú zábavu priamo pred Vašimi očami.

štvrtok / 19:00 hod. / Teatro Wüstenrot / 16 eur, 12 eur, lístky kúpite TU

Bratislavské sakrálne Vianoce

Vianočná atmosféra, orchester, ktorý zaplní hudbou celý kostol aj okolie. Taký má byť koncert orchestra Virtuoso pod názvom Bratislavské sakrálne Vianoce. Kostol Ducha Svätého bude počas koncertu slávnostne nasvietený.

Každý, kto príde na tento koncert, dostane vianočný darček – vianočné cédečko s názvom Virtuoso Festivo. Ide o výber skladieb, ktoré orchester Virtuoso odohral na rôznych koncertoch počas štvorročnej existencie.

Koncert je pre všetkých zadarmo. Pre vstupenky však bude treba prísť do Domu kultúry Dúbravka a na koncert sa zaregistrovať. Na jednu zaregistrovanú osobu dostanete maximálne dve vstupenky.

piatok / 19:30 hod. / v Kostole Ducha Svätého v Dúbravke / vstup zdarma

Vianočný bazár chalaňov 2016

Vianočný bazár chalaňov je charitatívny projekt, na ktorý vás pozývajú traja známi slovenskí herci z divadla Astorka – Lukáš Latinák, Marián Miezga, a Róbert Jakab.

Bazár je miestom stretnutia priateľov, umelcov a verejnosti na jednom mieste. Lukáš Latinák, Robo Jakab a Marián Miezga vás privítajú v príjemnej predvianočnej atmosfére plnej pohody, koláčikov, hudby i zábavy a dokážu vám, že konať dobro môže každý z nás. Okrem toho Vás čaká výborná káva, varené vínko, gastronomické špecialitky, detský kútik, kreatívne dielničky a ďalší sprievodný program.

Viac info TU.

piatok – nedeľa / od 10:00 hod. / Národné osvetové centrum

Urban Market 2016 Winter Edition

Urban Market je najvýraznejším a najväčším alternatívnym podujatím na Slovensku zameraným na prezentáciu súčasnej módy, dizajnu, streetartu a mladého umenia. Zimná edícia sa koná 9. – 11.12. na Fakulte architektúry STU.

Témou Urban Marketu 2016 (Winter Edition) je „hravosť“. Nezáleží na tom, či v sebe prebudíte vašu rozšafnú stránku iba na víkend, alebo ste večné dieťa. Ukážte nám, ako vnímate hravosť, hry a predvianočný Urban Market si vďaka tomu užijeme znovu o niečo viac. Nemusíte návštevníkom ponúkať chlieb a hry, stačí, keď im ukážete, že hravosť a radosť z tvorby je za každým kúskom, ktorý ste vytvorili. Interpretácia je však na vás, najdôležitejšie je predsa zaujať, a to spolu určite zvládneme.

Viac sa o programe TU.

piatok – nedeľa / od 16:00 hod. / Fakulta architektúry STU / vstupné 3 eurá

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM