Rôzne

TIPY NA TÝŽDEŇ: Hlavné mesto bude na korčuliach aj s oslavou leta

Posledný májový pracovný týždeň bude najmä v závere nabitý programom pre oslavu sviatku Dňa detí či letného slnovratu.

Ilustračný obrázok k článku TIPY NA TÝŽDEŇ: Hlavné mesto bude na korčuliach aj s oslavou leta
Zdroj: TASR

Bratislavské rožky

Prednáška z cyklu Prechádzky starým Prešporkom na tému: Z histórie Mestského divadlaVznik a vývoj Mestského divadla v Prešporku v rokoch 1886–1920 bol úzko spojený s kultúrnym a sociálnym vývojom mesta.

Jeho postavenie spadá do obdobia po Rakúsko-uhorskom vyrovnaní z roku 1867, keď postupne dochádzalo k posilneniu meštianskej vrstvy a jej aktívnej účasti na verejnom živote.

utorok / Múzeum mesta Bratislavy MMB / 18:00 hod.

Slnovrat na Dunaji

Iniciatíva Slnovrat na Dunaji už po tretí rok prináša zážitkové, poznávacie a športové podujatia pre širokú verejnosť. Počas celého mesiaca jún budú dejiskom aktivít práve krásne prírodné zákutia i mestské priestory okolo Dunaja a Malého Dunaja od Bratislavy až po Štúrovo. Celý program nájdete TU.

piatok 1. jún – 1. júl / Bratislava

Mesto na korčuliach

Už pätnásty rok sa v našom meste konajú obľúbené piatkové večerné jazdy na korčuliach. Bratislava-inline štartuje tento ročník spolu s Medzinárodným dňom detí.

Prvá jazda v pätnástom ročníku predstavuje hneď niekoľko noviniek. Prvou je miesto štartu, ktorým sa pre prvú jazdu stane novootvorená Petržalská tržnica, s čím súvisí aj nová trasa cez Petržalské Lúky a Háje.

Deň detí v Petržalskej tržnici ponúkne od 14.00 program pre deti, ktorý bude od 16.00 pokračovať inline škôlkou, jazdami zručnosti a súťažami. Od 20.00 bude pripravený tradičný program pred jazdou: škola inline korčuľovania, servis korčúľ, pitný režim či partnerské stánky. Štart samotnej jazdy je o 21.00. Pelotón je ohraničený policajným doprovodom, sprievodnými vozidlami a sanitkou.

piatok 1. jún – 24. august / Bratislava / program TU

Noc s lampášmi

Nočná lampášová prehliadka Modranského cintorína. Dobrodružné kombo. Objavte zaujímavé osobnosti, ktoré tvorili dejiny Modry. Národní buditelia, učitelia, spisovatelia, umelci, keramikári, vinári a vedci. Vedeli ste, že vynálezca Viney bol z Modry? Príďte, zažijete hrobové ticho.

piatok / Modranský cintorín, Dolná ulica, Modra / 21:00 hod.

K pyramídam

Nadácia Aigyptos, Múzeum mesta Bratislavy, Ústav orientalistiky SAV a veľvyslanectvo Egyptskej arabskej republiky srdečne pozývajú všetkých priaznivcov egyptológie na druhý ročník prednášok o starovekom Egypte.

piatok / Múzeum mesta Bratislavy MMB / 17:30 hod. Program TU

Zdroj: citylife.sk, ilustračné foto

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM